Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Orde in je huis en in je hoofd
  4/4 - (1 stemmen)

  Alle spullen in jouw huis hebben een vaste plek en je boeken staan gesorteerd op kleur. Doordat jouw huis zo heerlijk opgeruimd is, ervaar je een prettige rust in je hoofd. En dan word je wakker… Een prachtige droom, maar de realiteit is helaas anders. Meestal kun je tussen alle troep in je huis niks vinden en dat frustreert je enorm. Soms spreek je zelfs liever bij iemand anders af, zodat je niet in je eigen troep hoeft te zitten. 

  Annemarie werd er wanhopig van. ‘Ik had al van alles geprobeerd. Spullen weggeven, Marktplaats, een opruimschema. Niets leek te werken. Ik kon mijn rommelgedrag niet omzetten en een ontspannen thuisgevoel was ver te zoeken.’ Chloé van Driel van Happy in organising maakt dagelijks mensen mee die tegen dezelfde problemen aanlopen als Annemarie. ‘Een beetje rommel in huis is geen ramp en voelt vaak gezellig en huiselijk. Maar als rommel verandert in een soort ontploffing van spullen, dan is er meer aan de hand. In je eigen huis wil jij je lekker voelen en dat wordt een uitdaging als je huis geen rust uitstraalt.  Het kan zelfs leiden tot allerlei stressklachten.

  Hoop in huis 
  Annemarie is blij met de hulp van Chloé. ‘Toen Chloé bij  mij thuis kwam, bespraken we eerst al mijn frustraties.  Daarna hebben we per kamer de knelpunten opgeschreven. Vervolgens hebben we opruimprioriteiten gesteld en zijn we hard aan de slag gegaan. Ik zag er eerst tegenop, maar gaandeweg voelde ik ruimte om helemaal te gaan voor een geordend huis. Wat een opluchting!’

  Rommel op het werk 
  Ook op de werkvloer helpt Chloé. ‘Soms kan een werkgever wel wat hulp gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer een werknemer een burn-out heeft. Een opgeruimde thuissituatie werkt namelijk door op werkgebied. Ik ga dan in samenspraak met de werkgever én de werknemer aan de slag  om weer orde te krijgen. Daarnaast denk ik ook mee over het reorganiseren van werkplekken. De manier waarop je met z’n allen een werkvloer bemand heeft veel invloed op de arbeidsprestaties.’

  Administratie en agenda
  Een andere vorm van opruimen en organiseren biedt Chloé in de vorm van het opzetten en ordenen van de admini­stratie van bijvoorbeeld zzp’ers. Een hele opluchting voor veel ondernemers. Zo kunnen zij zich volledig richten op hun eigen werk, maar dan in een gestructureerde  werkomgeving die prettig aanvoelt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply