Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘Orde in de chaos’

  Samen met mijn man en onze kinderen van 1 en 3 woonde ik in een fijn huis. Voor mijn gevoel hadden we een goed leven. We werkten allebei en in onze vrije tijd deden we leuke dingen met de kinderen. Maar zonder dat ik er erg in had, ontstonden er -barstjes in onze relatie.

  Op een avond deelde mijn man ineens mee dat hij niet meer met mij verder wilde. Ik dacht dat hij een grapje maakte. Maar toen ik zijn serieuze gezicht zag, wist ik dat het goed fout zat. Diezelfde avond heeft hij zijn spullen gepakt en is hij bij een vriend gaan logeren. Ik wist niet wat me overkwam. We hadden het toch goed samen? Verstijfd van de emoties heb ik onze kinderen naar bed gebracht en heb ik geprobeerd om te slapen, maar ik heb geen oog dichtgedaan. Na een gebroken nacht was het nog steeds alsof ik in een heel slechte droom zat…

  Langzaam drong het tot mij door dat ons gezinsleven voorgoed voorbij was en dat raakte me diep. Veel tijd om mijn gevoelens te verwerken had ik echter niet. Ineens moest er van alles worden geregeld: van financiële zaken tot de omgangsregeling.

  Op aanraden van een pas gescheiden vriendin zijn we op zoek gegaan naar een mediator. We kwamen terecht bij Carolien. Dit was voor ons een opluchting. Carolien zorgde ervoor dat er in deze onstuimige tijd orde in de chaos kwam. Samen met haar hebben we alle belangrijke zaken en afspraken rondom de scheiding en het verdelen van de bezittingen op een rijtje gezet. Carolien was een luisterend oor voor mijn man en mij. Zowel de praktische zaken als de emotionele kant van onze scheiding hebben we besproken. Bovendien hielp ze ook om af en toe te relativeren. Ik heb hierdoor alle belangrijke zaken rationeel kunnen aanpakken en geen overhaaste beslissingen gemaakt vanuit de emotie.

  Mijn man en ik wilden allebei het beste voor onze kinderen. Carolien heeft ons laten zien hoe belangrijk het is om de ander serieus te nemen en te respecteren als ouder. Dat betekende dat ik mijn eigen ego opzij moest zetten. De mediationgesprekken hebben mij daar erg bij geholpen.

  Inmiddels heb ik de scheiding een aantal jaren achter de rug. Mijn leven is anders gelopen dan ik had verwacht. Toch ben ik tot op de dag van vandaag blij met de manier waarop alles geregeld is. Mijn man en ik kunnen allebei uit de voeten met de gemaakte afspraken. Het is fijn voor onszelf, maar zeker ook voor onze kinderen dat papa en mama nog gewoon met elkaar door één deur kunnen en met elkaar kunnen overleggen wanneer dat nodig is. Zonder mediation was ons dat waarschijnlijk niet gelukt.’

  – Claudia (42 jaar)

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply