1.7/4 - (4 stemmen)
 • Orthodontische behandelingen op maat
  1.7/4 - (4 stemmen)

  Een kind kan veel baat hebben bij een beugel. Een recht gebit werkt positief op het ­zelfvertrouwen. En door tijdig afwijkingen in kaak- of tandstand te laten verhelpen, kunt u chirurgie op latere leeftijd voorkomen. Voor een orthodontische behandeling gaat u naar de spe­cialist, want een orthodontist is een tandarts die na zijn opleiding nog eens vier jaar extra hiervoor heeft gestudeerd. U heeft geen verwijzing van de tandarts nodig.

  In onze praktijk hebben ook de assistenten doorgeleerd voor het specialisme orthodontie. Op basis van jarenlange ervaring krijgt u bij orthodontie Van Waveren Hogervorst een deskundig, no-nonsense en eerlijk advies. Kom gerust eens langs voor een vrijblijvend consult. Een wachtlijst hebben we niet. In ons vakgebied hebben de ontwikkelingen een enorme vlucht genomen, zowel op het gebied van de techniek als de apparatuur. Er kan tegenwoordig heel veel, zelfs zonder buitenbeugel. We leggen u graag uit wat de mogelijkheden zijn. De orthodontist stelt een behandelplan op, samen met u en uw kind.

  Behandeltijd
  Het liefst zien we kinderen voor het eerst als ze ongeveer tien jaar zijn. Meisjes zelfs rond hun negende; zij maken iets eerder een groeispurt. De behandelingsduur hangt af van de aard van de scheefstand en van de patiënt zelf. Over het algemeen geldt: hoe beter uw kind de adviezen opvolgt, hoe korter het een beugel hoeft. Uiteraard streven we naar een zo kort mogelijke behandeltijd, zonder concessies te doen aan het resultaat. Gemiddeld is dat zo rond de twee jaar. Dat lijkt misschien lang, maar valt op een mensenleven wel mee.

  Communicatie
  ‘Transparantie’ is ons motto. Als ouder hoeft u niet iedere keer mee te gaan. De meeste kinderen komen zelf uit school voor hun behandeling. Wij houden de voortgang en behandeltijd in de gaten en zorgen ervoor dat u goed op de hoogte blijft. De orthodontist neemt graag de tijd voor u. Wilt u tussentijds iets bespreken, dan plannen we een afspraak.

  Op hun gemak
  ‘Jonge patiënten vormen een interessante en dankbare doelgroep. Het is mooi om een bijdrage te kunnen leveren aan hun zelfvertrouwen, en deelgenoot te mogen zijn van hun ontwikkeling. Je ziet ze groeien. De eerste afspraken plannen we met de ouders erbij. Daarna hoeven zij niet meer mee te komen. Als moeder van drie kinderen weet ik hoe vol agenda’s kunnen zijn, en vooral ook hoe belangrijk het is dat je kind zich op z’n gemak voelt. Dat blijft het uitgangspunt van iedere behandeling.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply