fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Osteopathie bij baby’s en kinderen

  Osteopathie is geschikt voor heel uiteenlopende klachten bij volwassenen, maar kan ook uitkomst bieden bij specifieke klachten bij baby’s.

  Tijdens de bevalling is het babylijfje onderhevig aan grote krachten. Door de flexibiliteit van het lichaampje zijn baby’s over het algemeen prima in staat om deze krachten op te vangen. Als de bevalling erg lang heeft geduurd, of als deze juist heel snel is gegaan, dan kan dat gevolgen hebben voor het welzijn van het kind. Ook kunnen klachten ontstaan na een geboorte van een baby in stuitligging, na een vacuümverlossing of een keizersnede. Deze factoren kunnen een baby belemmeren in het volledig herstellen van alle indrukken van de bevalling. De schedel wordt namelijk bij de bevalling vervormd, zodat het gemakkelijker door het geboortekanaal past. Op het moment dat een bevalling bijvoorbeeld heel lang heeft geduurd, kan de schedel zich moeilijker weer ontplooien.

  Spanning
  Soms blijft er spanning achter in het lijfje, wat zich kan
  uiten in een voorkeurshouding, refluxklachten of darmkrampjes. Het kindje huilt veel, slaapt slecht of is onrustig. De beweeglijkheid van het schedeltje, de borst, de buik en het bekken worden getest door een osteopaat. Een bewegingsverlies hoog in de nek kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de aansturing van de darmen niet optimaal verloopt, waardoor darmkrampjes of reflux ontstaan. Dit is ook een belangrijk gebied voor het probleemloos kunnen zuigen en slikken tijdens voeding. Meer algemeen gezien zal spanning of een verminderde beweeglijkheid in het lichaam van een kindje een blokkade zijn in de algehele ontwikkeling.

  Ontspannen
  Een osteopaat kan op een zachte manier het lichaam van de baby doen ontspannen en zijn natuurlijke beweeglijkheid teruggeven. Tijdens de eerste behandeling worden uitgebreid de klachten en het verloop van de zwangerschap en bevalling besproken. Vervolgens wordt de baby onderzocht en worden eventuele spanningen en/of bewegingsverliezen met zachte technieken losgewerkt, zodat het lichaam zichzelf verder kan herstellen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply