Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Osteopathie bij ‘huilbaby’s’
  Rate this post

  Baby’s huilen alleen als er wat aan de hand is. Als ze voortdurend huilen, kan het zijn dat er ergens in het lichaampje spanning is opgeslagen, die mogelijk veroorzaakt is door de bevalling. Hierbij worden er immers grote krachten uitgeoefend op de baby.

  De spanningen kunnen zich uiten in pijn van de nek, hoofd of buik. Dat kan een reden zijn voor je baby om te gaan huilen, soms ontroostbaar. Ook kan er sprake zijn van maag- en darmklachten of voorkeurshouding. Osteopathie is een prima behandeling om in te zetten wanneer je te maken hebt met een ‘huilbaby’!
  Als ouder ben je soms ook radeloos. Je ervaart je kindje als ongelukkig en slapen gaat vaak moeizaam. Door met zachte hand in te grijpen op die weefsels die onder druk hebben gestaan, zorgt een osteopaat ervoor dat deze worden genormaliseerd. Huilen hoeft niet meer, het kind wordt rustiger en tevreden en niet zelden is er een heuse metamorfose te zien.

  Handmatige geneeswijze
  Osteopathie is een handmatige geneeswijze. Door de uiterst zachte wijze van het gebruik van onze behandel­technieken, ervaart het kind deze als aangenaam. Geen wonder: dat wat gespannen was, voelt weer heerlijk los. Voor een osteopaat is iedere behandeling die wordt gegeven aan een kind een bevestiging voor de osteopathie op zich: niet alleen het lijfje is vrijer, het kind is ook emotioneel rustiger en tevreden, zoals ouders dit vaak na een sessie aangeven.
  Tijdens de bevalling ontstaat er veel druk; niet alleen op het hoofdje, maar ook op de nek, schouders, het zenuwstelsel en eigenlijk het hele lichaam.
  Het huilen is voor de baby een uiting dat het zich ongemakkelijk voelt. Vaak is er geen medisch aanwijsbare oorzaak te vinden voor het huilen; een osteopaat vindt de oorzaak meestal wel. De vitaliteit van het kind is ook in staat om deze compressieklachten zelf te corrigeren, maar soms lukt dit niet en is hulp gewenst. Klachten bij kinderen ontstaan niet alleen tijdens de ­bevalling, ook een later doorgemaakte valpartij, ongeluk of operatie kunnen voor de problemen zorgen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply