Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Osteopathie bij ‘huilbaby’s’
  Rate this post

  Voor Franc Bennink, osteopaat in Doetinchem, is het van groots belang goed te beseffen dat huilen voor baby`s de einige manier van communicatie is om onbehagen, honger, frustratie en vooral pijn te uiten. Met name in de eerste weken heeft dit vaak te maken met de stress, die een bevalling voor het kindje met zich meebrengt. We mogen niet onderschatten, bijvoorbeeld hoeveel kracht er op het hoofdje terecht komt tijdens de uitdrijffase. Dit geeft met name op het niveau van de schedelbasis enorm veel spanning, met als gevolg hoofdpijn, een voorkeurshouding, en misselijkheid. Ook ontstaan er soms spanningen ter hoogte van maag en darm, die te maken hebben met het nog niet optimaal ontwikkeld zijn van het verteringssysteem. Osteopathie is dan hierbij een prima behandeling om in te zetten.

  De osteopathie gaat uit van de gedachte het lichaam te zien als eenheid. Hierbij is het van groot belang dat de verschillende systemen (organen, gewrichten,botten en dus ook de schedel) evenwichtig met elkaar kunnen bewegen. Als het lichaam gezond is gebeurt dat ook. Maar als dit evenwicht verstoord is, heeft het lichaam hulp nodig om weer te herstellen. Een osteopaat kan het lichaam hierbij helpen.

  Zachte handgrepen
  Osteopathie is een heel zachte en doelgerichte methode om het lichaam weer in balans te krijgen, en is niet alleen geschikt voor volwassenen, maar juist ook voor baby’s,  omdat het lichaamsweefsel van baby’s nog heel flexibel is. Osteopaat Franc Bennink schrijft geen medicijnen voor, maar maakt met zachte handgrepen los wat los moet zitten, zodat de doorbloeding optimaal wordt. Hij probeert tijdens de behandeling de oorzaak van een klacht weg te nemen, zodat het lichaam vervolgens zichzelf verder kan herstellen. De meeste baby’s ervaren de behandelingen als heel aangenaam. Het kan zelfs gebeuren dat je kindje in slaap valt…

  Behandelingen en vergoedingen
  Er zijn voor de aanpak van klachten van baby’s meestal maar een paar behandelingen nodig. Tussen twee afspraken in zitten doorgaans 1 tot 4 weken, omdat het herstel tijd nodig heeft. Er is geen verwijzing nodig van een arts,
  maar osteopathie kan prima gecombineerd worden met reguliere behandelingen. De behandelingen worden, afhankelijk van je zorgverzekeraar, deels of geheel vergoed uit het aanvullende pakket.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply