Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Osteopathie bij ‘huilbaby’s’
  Rate this post

  Baby’s huilen alleen als er wat aan de hand is. Als ze voortdurend huilen, kan het zijn dat er ergens in het lichaampje spanning is opgeslagen, die mogelijk veroorzaakt is door de bevalling. Hierbij worden er immers grote krachten uitgeoefend op de baby. De spanningen kunnen zich uiten in bijvoorbeeld buikpijn of hoofdpijn, en dat kan een reden zijn voor je baby om te gaan huilen. Ook kan er sprake zijn van maag- en darmklachten. Osteopathie is een prima behandeling om in te zetten wanneer je te maken hebt met een ‘huilbaby’!

  De osteopathie gaat uit van de gedachte dat het menselijk lichaam een eenheid is. Het lichaam bestaat uit verschillende systemen (gewrichten, organen en schedel) die goed moeten kunnen bewegen. Als het lichaam gezond is, ­gebeurt dat ook. Maar als het evenwicht verstoord is geraakt, heeft het lichaam hulp nodig om het evenwicht te herstellen. Een osteopaat kan het lichaam daarbij helpen.

  Zachte handgrepen
  Osteopathie is een heel zachte en doelgerichte methode om het lichaam weer in balans te krijgen, en is niet alleen geschikt voor volwassenen, maar juist ook voor baby’s,
  omdat het lichaamsweefsel van baby’s nog heel flexibel is. Een osteopaat schrijft geen medicijnen voor, maar maakt met zachte handgrepen los wat los moet zitten, zodat de doorbloeding optimaal wordt. Hij probeert tijdens de behandeling de oorzaak van een klacht weg te nemen, zodat het lichaam vervolgens zichzelf verder kan herstellen. De meeste baby’s ervaren de behandelingen als heel aangenaam. Het kan zelfs gebeuren dat je kindje in slaap valt…

  Behandelingen en vergoedingen
  Er zijn voor de aanpak van klachten van baby’s meestal maar een paar behandelingen nodig. Tussen twee afspraken in zitten doorgaans 1 tot 4 weken, omdat het herstel tijd nodig heeft. Er is geen verwijzing nodig van een arts, maar osteopathie kan prima gecombineerd worden met reguliere behandelingen. De behandelingen worden, afhankelijk van je zorgverzekeraar, deels of geheel vergoed uit het aanvullende pakket.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply