Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Osteopathie bij kinderen
  Rate this post

  Osteopathie is een zachte geneeswijze die geschikt is voor de behandeling bij kinderen. Door de uiterst zachte wijze van het gebruik van technieken, waaronder mobilisatietechnieken, ervaart het kind deze als aangenaam.

  Voor een osteopaat is iedere behandeling die wordt gegeven aan een kind een bevestiging voor de osteopathie op zich: de verandering lijkt dan wel op een metamorfose, zoals ouders dit vaak bij mij aangeven.

  Huilbaby’s
  Tijdens de geboorte ontstaan er compressieklachten die niet alleen op het hoofdje plaatsvinden, maar op het hele lichaam. Het kind is vaak zelf in staat om de eventuele vervormingen, onder andere aan het hoofdje, zelf te corrigeren, maar soms lukt dit niet en is hulp gewenst.
  Het huilen is voor de baby een uiting dat hij of zij zich ongemakkelijk voelt. Vaak is er geen aanwijsbare oorzaak te vinden voor het huilen. Het kind is ontroostbaar, is onrustig, en heeft last van winderigheid, een opgezette buik en/of overstrekkingen.

  De ouders zijn dan radeloos en weten het niet meer. Zij ervaren hun kindje als ongelukkig. Huilbaby’s kunnen daarom goed behandeld worden door een osteopaat. De invloed die de geboorte heeft gehad op het hoofdje, een eventuele voorkeurshouding, het onvolledig op gang komen van het darmsysteem, de wervelkolom en de nek, die na de geboorte zijn blootgesteld aan forse krachten, kunnen ervoor zorgen dat het kind zich niet prettig voelt. Door hier nu op aan te grijpen, zorgt een osteopaat ervoor dat als deze structuren worden genormaliseerd. Het kind wordt rustiger en tevreden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply