Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Osteopathie bij pijn in de rug
  Rate this post

  Pijn in de rug komt zeer vaak voor en is de grootste reden om een osteopaat te bezoeken. Vaak zijn er lokale bewegingsbeperkingen van het bekken, het heiligbeen of de onderste wervels die de klachten geven.

  De oorzaken hiervan kunnen heel divers zijn! Zo kunnen spanningen in de bekkenbodem of blokkades in de voet bewegingsbeperkingen geven aan de onderzijde van het bekken en heiligbeen. Spanningen rondom de bekkenbodem kent weer zijn eigen oorzaken. Vaak zijn hier de bekkenorganen (blaas, baarmoeder of prostaat en endeldarm) verantwoordelijk voor. Blokkades in de voet kunnen bijvoorbeeld veroorzaakt worden door een verstapping of verzwikking.
  Spanningen, verklevingen en verkrampingen in de buik hebben ook nadelige invloeden op de bewegelijkheid van de wervelkolom, het bekken en het heiligbeen, waardoor er mogelijk rugpijn kan ontstaan. Ook kunnen rugklachten veroorzaakt worden door te veel spanning op het middenrif. Dit heeft op zijn beurt weer verschillende oorzaken.
  De veel voorkomende rugpijn kent net zoveel verschillende oorzaken! Daarom onderzoekt een osteopaat je gehele lichaam, achterhaalt die de oorzaak van je rugpijn en behandelt de osteopaat deze waar dat nodig is. Op die manier wordt de oorzaak van je pijn in de rug behandeld en levert dit een beter resultaat op!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply