Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Osteopathie bij vermoeidheid
  Rate this post

  In onze huidige maatschappij worden we continu blootgesteld aan een niet-aflatende stroom van prikkels. Denk hierbij aan een hectische thuis- of werksituatie, druk verkeer en alle informatie die we via social media opnemen. Ook interne prikkels zoals honger, dorst en bloedsuikerschommelingen spelen hierin mee.

  Een verkeerd eetpatroon vraagt constant energie voor de spijsvertering. Dit kan een vorm van chemische stress zijn. Lichamelijke stress ontstaat door operaties, valpartijen, een verkeerde houding of door overtraining en oude blessures.

  Klachten door langdurige stress
  Er zijn meerdere systemen die ervoor zorgen dat je je kunt aanpassen aan korte stressperiodes. Op deze manier kun je net dat laatste stukje geven tijdens de training of nog een tandje harder werken om die deadline te halen. Het lichaam maakt echter geen onderscheid tussen deze verschillende vormen van stress en draait dus overuren om het allemaal vol te houden bij langdurige stress. Uiteindelijk zullen klachten ontstaan omdat de balans fors verstoord is geraakt. Concentratieproblemen, slecht slapen, spijsverteringsproblemen, hoofdpijn en een slechte weerstand zijn enkele symptomen van een lichaam dat langdurig onder stress heeft gestaan. Bij aanhoudende vermoeidheid is het raadzaam een arts te raadplegen om ernstige oorzaken uit te sluiten.

  Op zoek naar de oorsprong
  Het lichaam kan pas herstellen als de stressfactor wordt opgeheven. Een osteopaat gaat op zoek naar de oorsprong van de klacht en gaat hierbij op zoek naar bewegings­verliezen in het lichaam die voor extra belasting zorgen. Een belangrijke regio is bijvoorbeeld het middenrif met de omliggende organen. Door de beweeglijkheid te herstellen, kunnen deze organen beter functioneren en het lichaam weer ondersteunen op weg naar herstel.

  Een osteopaat geeft advies op het gebied van voeding, ­beweging en leefstijl om op een juiste manier om te gaan met de energie die men tot zijn/haar beschikking heeft.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply