Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Osteopathie en ‘huilbaby’s’
    Rate this post

    Er is een definitie uit 1954 die zegt dat wanneer je kindje 3 uur per dag huilt, en dat 3 dagen per week gedurende 3 weken, er sprake is van een huilbaby. Tegenwoordig wordt er veel meer een ­subjectieve definitie gehanteerd: een baby huilt overmatig wanneer de ouders vinden dat de baby veel huilt.

    Huilen is hoe dan ook een signaal dat de kleine zich niet prettig voelt. Huilen is immers de manier met ons te communiceren. Baby’s die veel, vaak of ontroostbaar huilen, gaan iedere ouder door merg en been. Meestal is er geen medische oorzaak te vinden. Dan kan de oorzaak bij de baby zelf liggen.
    In de osteopathie wordt dat een ‘functioneel probleem’ genoemd. Darmkrampjes? ­Verborgen maagzuur? Slaaptekort? Last van het nekje of hoofdje, bijvoorbeeld door de bevalling? ­Geregeld zal het een combinatie van factoren zijn. De krachten die de schedel en het nekje van de baby tijdens de bevalling te verduren krijgen, zijn enorm groot. Dit kan leiden tot bewegingsbeperkingen van en pijn rondom het nekje. Ook het nog niet volledig op gang komen van het maag- en darmsysteem kunnen ervoor zorgen dat de baby zich niet prettig kan voelen. ­Maagzuur en krampjes kunnen gevolgen zijn. Een osteopaat onderzoekt de baby, achterhaalt waar de oorzaak of oorzaken zich bevinden en behandelt deze. De behandeling bestaat uit zeer zachte technieken met als doel om de beweeglijkheid van de weefsels toe te laten nemen. Hierdoor kan de kleine zich vrijer bewegen. Ook wordt door het behandelen het zenuwstelsel minder geprikkeld, waardoor het maag-darmsysteem zich beter kan ontwikkelen. Zo wordt de baby rustiger en tevreden.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply