Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Osteopathie en zwanger willen worden
  Rate this post

  Als zwanger worden niet vanzelfsprekend is, kan osteopathie daarbij helpen. Dit kan ook in combinatie met een medische behandeling, bijvoorbeeld hormonen, om zo de slagingskans te vergroten.

  Hoe gaat een bevruchting?
  Als eerste moet er een eisprong aanwezig zijn. Het eitje wordt opgepikt door de eileiders en begeleid naar de baarmoeder. Het sperma moet een behoorlijke weg afleggen. Het moet namelijk door de baarmoedermond heen zwemmen naar de baarmoederholte. Vanuit de baarmoederholte zwemt het verder naar de eileiders. In de eileiders ontmoeten de sterkste zwemmers het eitje om een bevruchting te laten plaatsvinden. Een bevrucht eitje wordt naar de baarmoeder geleid om zich in de baarmoederwand in te nestelen. Vanuit dit punt groeit de embryo.

  Dit alles moet goed verlopen voor een positieve zwangerschapstest. Als er in het verleden in het bekken operaties, ontstekingen en/of trauma’s zijn geweest, heeft dat invloed op de mobiliteit van de organen en mogelijk op een succesvolle bevruchting.
  Als osteopaat verbeter je de beweeglijkheid van het weefsel en de organen om de bevruchting te ondersteunen.

  De behandeling
  Een osteopathiebehandeling is gericht op het lichaam als één geheel, maar er ligt bij fertiliteit een focus op de beweeglijkheid van de ribben, de lage rug, het bekken en de organen in de buik (in het specifiek de blaas, de baarmoeder en de aangrenzende organen). Het doel is om de beweeglijkheid te verbeteren, om de bevruchting (natuurlijk of medisch) te ondersteunen. Hierbij kun je denken aan het behandelen van de beweeglijkheid van onder andere de neurologische segmenten, de baarmoedermond, de baarmoeder zelf, de eileiders en de eierstokken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply