Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Osteopathie nuttig in nazorgtraject
    Rate this post

    Wist je al dat osteopathie ook veel kan betekenen voor mensen die te maken hebben gehad met borstkanker? Met name in de nazorg kan osteopathie helpen om de beweeglijkheid van lichaamsdelen te vergroten.

    De osteopathie gaat uit van de gedachte dat het menselijk lichaam een eenheid is. Het lichaam bestaat uit verschillende systemen (gewrichten, organen en schedel) die goed moeten kunnen bewegen. Als het lichaam gezond is, gebeurt dat ook. Maar als het evenwicht verstoord is geraakt, heeft het lichaam hulp nodig om het evenwicht te herstellen. Een osteopaat kan het lichaam daarbij helpen.
    Een osteopaat schrijft geen medicijnen voor, maar maakt met de handen los wat los moet zitten. De osteopaat probeert tijdens de behandeling de oorzaak van de klacht weg te nemen, zodat het lichaam zichzelf verder kan herstellen.

    Littekens in conditie houden
    Wanneer je een borstoperatie gehad hebt en er bestralingen hebben plaatsgevonden, komt het vaak voor dat er verklevingen plaatsvinden van het littekenweefsel ter hoogte van de borstkas. Het gevolg kan zijn dat de weefsels stijver worden, wat weer negatieve gevolgen heeft voor de doorbloeding en/of de beweeglijkheid van bijvoorbeeld de armen of de schouders, of zelfs de ademhaling.
    Als je je tijdig laat behandelen door een osteopaat, kan die ervoor zorgen dat de littekens in optimale conditie blijven, zodat er zo weinig mogelijk complicaties optreden als gevolg van de borstkankerbehandelingen.

    Afvoeren van lymfevocht
    Wanneer bij borstkankerbehandelingen de lymfklieren beschadigd raken of verwijderd worden, kan er lymfoedeem ontstaan. Het lichaam kan het lymfvocht dan niet meer goed afvoeren, zodat het vocht zich ophoopt in de arm en er een zwelling ontstaat. De osteopaat kan helpen om het lymfvocht af te voeren.

    Over Osteopathie Veerkracht
    Saskia Breinburg van Osteopathie Veerkracht: ‘Ik heb negen jaar werkervaring als fysiotherapeut. Dit werk deed ik met veel plezier, totdat ik overstapte naar osteopathie. Als osteopaat heb ik mijn diploma gehaald aan het FICO en ben als zodanig ook erkend osteopaat. Ik behandel sindsdien kinderen, volwassenen, baby’s en zwangere vrouwen.
    Behalve in osteopathie en fysiotherapie ben ik ook gespecialiseerd in voeding, wat zich vertaald heeft in een diploma voor Orthomoleculaire Therapeut volgens de klinische PNI. Ik verstrek dus ook adviezen over voeding en bewegen.’

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply