Rate this post
 • Osteopathie: ook voor baby’s
  Rate this post

  ‘Bij veel mensen is bekend dat osteopathie kan helpen bij allerlei klachten. Minder mensen weten dat osteopathie ook prima werkt om specifieke klachten bij baby’s te behandelen’, vertelt Kirsten Tamminga-Hollmann van Osteoflow praktijk voor osteopathie.

  Heeft je baby bijvoorbeeld een voorkeurshouding, refluxklachten of buikkrampjes? Of is je kindje onrustig, huilt het veel, of beweegt het asymmetrisch? Dan kan dit bijvoorbeeld zijn ontstaan tijdens de bevalling, aangezien tijdens de bevalling het babylijfje grote krachten krijgt te verduren. Dit kan ervoor zorgen dat bijvoorbeeld de wervels of zenuwen overprikkeld raken en vast gaan vastzitten. Een gespecialiseerde osteopaat kan dit behandelen.
  Tijdens het intakegesprek neemt Kirsten de klachten met je door en vervolgens onderzoekt ze je kindje: ze voelt hoe alle lichaamsstructuren bewegen en gaat op zoek naar de oorzaak van de klacht. Vervolgens maakt zij de plek van de oorzaak van de klacht weer soepel en beweeglijk, met behulp van een zachte massagetechniek. Doordat Kirsten met zachte osteopathische technieken werkt, ervaren de meeste baby’s de behandeling zelfs als prettig. Ze worden er ontspannen van. Twee of drie behandelingen zijn meestal al genoeg om de klachten succesvol aan te pakken.
  De behandelingen worden, afhankelijk van je zorgverzekeraar, deels of geheel vergoed uit het aanvullende pakket.

  Jij wil toch ook het beste voor je baby?
  Maak nu een afspraak of kijk voor meer informatie op de website.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply