Rate this post
 • Oude therapie, werkt nog steeds
  Rate this post

  Hijamah (Cupping) is afgeleid van het woord ‘Hajm’, dat ‘zuigen’ betekent. Cupping is een methode waarbij een glazen of plastic kop op bepaalde punten op de huid geplaatst wordt en vacuüm getrokken. Hierdoor worden meridianen ontdaan van stagnaties en wordt lokaal een sterke doorbloeding bereikt.

  Deze vergeten therapie werd al gebruikt door de oude Egyptenaren en Grieken en in het verre Oosten. Hijama doet er nog een schepje bovenop: het ‘slechte’ bloed wordt verwijderd uit het lichaam. Een stuk gezonder dus!
  Waar is Hijama goed voor? In het kort:
  1. Om voedsel- en zuurstofopname in de cellen te bevorderen, omdat er nieuwe rode bloedcellen worden gevormd.
  2. Stimuleren van het immuunsysteem door het verspreiden van bepaalde chemische stoffen.
  3. Om kanker en ontstekingen te vermijden.
  4. Daarnaast is Hijama goed voor nek- en schouderpijn, rugklachten (lage rugpijn), allergieën, migraine, depressie, maag- en darmklachten, kortademigheid, diabetes, slechte bloedcirculatie, slapeloosheid, hoge bloeddruk, reuma, overgewicht enzovoort.
  De cuppingmassage is bedoeld om gifstoffen vanuit de dieper gelegen lichaamsweefsels naar de oppervlakte van de huid te trekken. Ook spierkrampen kunnen met behulp van deze massagetechniek naar het huidoppervlak worden getrokken. De massage wordt uitgevoerd met speciale bokalen, die zijn vervaardigd uit glas. Deze bokaaltjes worden vacuüm op de huid aangebracht. Door het vacuüm trekken van de huid en het naar de oppervlakte brengen van dieper gelegen klachten, raken de spieren en de huid beter doorbloed. Hierdoor is het voor het lichaam mogelijk zich sneller en gemakkelijker te ontdoen van afvalstoffen. Hoewel de massage voor velen pijnlijk lijkt, kan de cuppingmassage toch worden ingedeeld in de massages die voornamelijk zijn bedoeld om te ontspannen. Cuppingmassage is ook erg goed om cellulitis mee te verwijderen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply