Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ouders hebben de regie in het Moeder- en Kindcentrum
  Rate this post

  Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp opende onlangs de deuren van het nieuwe Moeder- en Kindcentrum, een centrum dat uit een aantal afdelingen bestaat: de Kind- en Jeugdafdeling, kraamsuites, verloskamers, couveusesuites en -zaal en de poliklinieken Verloskunde en Kind en Jeugd.

  ‘Door het samengaan van de kraamafdeling met de couveusesuites en de couveusezaal is de kwaliteit van zorg fiks gestegen. De kraamverpleegkundigen hebben altijd de expertise van kinderverpleegkundigen vlakbij. En net bevallen moeders kunnen nu op één afdeling liggen naast hun baby als die nog in de couveuse moet blijven’, licht Marina Zonneveld, teamleider van de Verloskunde afdeling, toe. Collega Frank Boogmans, eveneens teamleider bij het Moeder- en Kindcentrum, vult aan: ‘We vinden het belangrijk dat ouders weten dat zíj de regie hebben: zij mogen hun verwachtingen uitspreken en stemmen samen met ons af hoe zij de zorg het liefste ingericht willen hebben.’

  Gezinsgericht, veilig en gastvrij
  De zorg van het Moeder- en Kindcentrum van Alrijne is gezinsgericht in een kleinschalige en huiselijke omgeving. Deze vorm van zorg wordt ook wel ‘Family Centered Care’ genoemd: het team van betrokken en deskundige ziekenhuisprofessionals bepaalt samen met het gezin welke zorg het beste past.

  Alle klinische opnames van kinderen en zwangeren die gaan bevallen, vinden in Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp plaats. Uniek in de regio is dat er de mogelijkheid is om in bad te bevallen. Na de bevalling gaan vrouwen of direct naar huis of ze verblijven in een kraamsuite, waarbij de partner eventueel kan blijven overnachten.

  Voor een dagopname, zoals voor het plaatsen van buisjes in de oren, kunnen kinderen terecht op de locaties Leiden, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn. Poliklinische zorg vindt plaats op de locaties Leiderdorp, Leiden, Alphen aan den Rijn en Katwijk.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply