Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
  • Ouderwets aan de winter ontsnappen

    Sluit je ogen en denk eens terug aan het moment dat je moeder of oma een zware, dampende pan op tafel zette. Vanaf het moment dat je de pan hoorde pruttelen ‘s ochtends, keek je hier al naar uit. Je maag rommelde, zeker na een koude dag buiten schaatsen op een slootje, of een middag wandelen in het bos. Eindelijk ging dan de ­deksel van de pan open. Je rook een samenspel van geuren: gebakken ui, gesmolten boter en gebraad vlees, samen met een kruidige vleug van laurier, tijm, en kruidnagel. Mmm…

    Je verlangt nog vaak naar die keren dat je moeder of oma je een goede stoofschotel voorschotelde. Vooral nu, in de barre wintermaanden, met die gure wind en ijzige temperaturen. Niet te sentimenteel worden hoor. Voor een trip naar het verleden is heus geen tijdreis nodig. Met een tochtje naar het leukste lunchcafé in Alphen aan den Rijn ben je er ook al. Na het trotseren van de kou wacht daar namelijk hét perfecte gezelschap op je. Fijn plekje gevonden? Mooi. Eerst nog even genieten van het perfecte winterse aperitiefje: warme chocolademelk met een flinke dot slagroom.

    Dan zie je vanuit je ooghoek een goed belegd bordje jouw kant opkomen. Nog even en je kan genieten van dat heerlijke malse rundervlees dat úren heeft staan sudderen, geserveerd op een stevige plak vers brood. De stoofklassieker doet het goed met puree en groenten, maar ook zéker op een broodje. Comfortfood zoals het hoort! Als je je ogen dichtdoet, waan je je weer in de keuken van je moeder of oma. Probeer maar. Enne, eet smakelijk natuurlijk!

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply