Rate this post
 • Over naalden en kleuren
  Rate this post

  De kortste dag van het jaar ligt alweer enige tijd achter ons, maar de ochtenden en avonden zijn nog steeds donker en de dagen soms ook. In deze periode van het jaar slaat bij de meeste mensen de vermoeidheid toe, soms aangewakkerd door werkstress of andere zorgen. Winterdepressie? Of een optelsom van jarenlang grenzen overschrijden zonder te luisteren naar signalen van je lichaam? Het is vergelijkbaar met een autosnelweg, waarop verkeer dichtslibt en steeds langzamer gaat rijden…

  Energie vindt zijn weg door meridianen in het lichaam en moet vrij kunnen stromen. Als energie niet vrij kan stromen, ontstaat er stagnatie. Stagnatie geeft altijd pijn. Pijn is dus een signaal van je lichaam dat energie of bloed niet vrij kan stromen. Vermoeidheid is een gevoel van zwaarte, niet vooruit te branden zijn… Ook dát is een signaal van je lichaam, dat energie niet vrij stroomt.

  Acupunctuur
  Inmiddels is bekend dat acupunctuur op een natuurlijke manier op de doorstroming van energie (Qi) in het lichaam werkt, door het plaatsen van haarfijne naaldjes om de balans te herstellen, zodat ziekte voorkomen kan worden. Het doel van acupunctuur is het lichaam te helpen zich te herinneren wat zijn taak is. Helaas gaan mensen vaak pas laat naar een acupuncturist, als ziekte al een feit is. Dat is jammer, want dan kost het meer tijd om de disbalans te kunnen herstellen.

  Acupuncture Kliniek Arnhem is uniek. Hier wordt, naast klassieke acupunctuur, ook gewerkt met Chinese kruiden, kleurenpunctuur en kleurentherapie.

  Kleurenpunctuur en kleurentherapie
  Kleurenpunctuur is een therapie waarbij kleurenlicht wordt ingesluisd op acupunctuurpunten, om met de trilling van licht en kleur de energiestroom in het lichaam te beïnvloeden. Deze trilling is voor de meeste mensen voelbaar. Ze voelen al tijdens de behandeling dat er iets gebeurt in hun lichaam: een tinteling of een verandering van energie. De therapeut weet precies welke kleur en behandelprotocollen werken voor welke klachten.
  Voorbeeld: met kleurenpunctuur kun je trauma’s behandelen die in je leven een diepe indruk gemaakt hebben en die, misschien, een emotionele storing hebben veroorzaakt. Ook prenatale trauma’s, ontstaan toen je als baby in de buik van je moeder zat, of tijdens de geboorte, kunnen met kleurenpunctuur weggehaald worden. Daarnaast zijn er tal van behandelingsmogelijkheden voor hormonale storingen, toxische belastingen, verstoringen in het maag-darmkanaal, hoofdpijn enzovoort.
  Kleurentherapie heeft een iets ander behandelvlak. Er zijn een aantal bijzondere toepassingen van kleurentherapie te noemen, zoals de behandeling van oppervlakkige brandwonden, waarbij de pijn direct vermindert (meestal helemaal verdwijnt) doordat er op celniveau gekoeld wordt, waarbij er minder letselschade aan het weefsel overblijft dan na het koelen met gewoon water. Soms blijft zelfs blaarvorming achterwege.
  Het behandelen van slaapstoornissen of onderrugpijn is een andere toepassing van kleurentherapie, evenals het oppeppen van het immuunsysteem wanneer dit om allerlei redenen verzwakt is (zoals chronische vermoeidheid). Het herstellen van wonden gaat veel sneller met behulp van geel licht, en ook het verlagen van een te hoge bloeddruk kan met de trilling van gepolariseerd kleurenlicht bewerkstelligd worden.
  Daarnaast kunnen de energiecentra van het lichaam (chakra’s) gebalanceerd worden met de bijbehorende kleuren. De chakra’s die energie tekort komen, zullen de benodigde kleur absorberen in het lichaam, waardoor de cliënt zich veel meer in balans voelt.

  Meer balans is beter luisteren naar de signalen van je lichaam. Meer balans is méér energie, een betere gezondheid en gemakkelijker kunnen omgaan met stress-situaties.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply