Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Overal weer gaan & staan!
  Rate this post

  Klachten aan je been of voet kunnen je humeur flink verpesten. Pas dan merk je pas hoe vanzelfsprekend het is om die lange wandeling te maken of om te trainen voor die halve marathon. 

  Onderbeen
  Klachten in je onderbeen ontstaan vaak door overbelasting. Een voorbeeld van zo’n overbelastingsblessure zijn shin splints: een zeurende pijn aan de schenen tijdens of na inspanning. Deze blessure komt vaak voor bij -hardlopers en mensen die sporten doen waarin veel gesprongen wordt. Oorzaken hiervan kunnen een te zware training, slecht passend schoeisel en een afwijkende beenstand zijn. Ook klachten zoals van de scheenbeen kunnen komen door verkeerde voetspieren te gebruiken bij bijvoorbeeld het lopen of springen. Door oefeningen, schoenadvies, voetentraining en eventueel corrigerende zooltjes kunnen deze en andere klachten in het onderbeen verholpen worden.

  Enkelklachten
  Pijn aan je enkel kan verschillende oorzaken hebben. Sport je veel en intensief, of voer je fysiek zwaar werk uit? Dan kun je een acute enkelblessure hebben opgelopen. Soms veroorzaken klachten aan de -achillespees de pijn, of is er sprake van overrekte enkelbandjes. Je gaat dan opvallend vaak door je enkel waarna je deze verstuikt, al bij een kleine misstap. Een corrigerend zooltje of voetentraining is dan een mogelijke oplossing.

  Voet
  De oorzaken van pijn in of onder je voeten kunnen verschillen. Vaak is er sprake van overbelasting door bijvoorbeeld sporten of zwaar lichamelijk werk. Ook slecht passend schoeisel, overgewicht en een afwijkende voetstand zijn mogelijke oorzaken. In veel gevallen gaan de klachten over als je bepaalde oefeningen doet en eventueel speciale zooltjes in je schoenen draagt. Een andere oplossing kan voetentraining zijn. Net als bij alle andere klachten aan het bewegingsapparaat gaat hier een uitgebreid onderzoek aan vooraf.

  Barefoot
  Ben jij al bekend met de ‘barefoot lifestyle? De naam zegt het al: je gaat met minimalistisch barefoot-schoeisel of helemaal met blote voeten door het leven. Naast dat ze sterker worden, verbeteren ook de flexibiliteit en de natuurlijke demping van je voeten. De beste schokdempers, dat zijn je voeten namelijk zelf. Ook rugklachten worden voorkomen of verminderen als je -blootsvoets leeft. 

  Wist je dat…
  …vrouwen vier keer zoveel last hebben van voet-problemen als mannen? Eén van de oorzaken hiervan is het lopen op hoge hakken. Iets om rekening mee te houden als je op zoek gaat naar nieuwe schoenen voor het najaar!

  Over Wanders Podologie
  Herken je je in de klachten? Blijf er niet mee doorlopen, en laat de (sport)registerpodoloog hier met een deskundige blik naar kijken. Jasper van Wanders Podologie: ‘Ik help je graag met je voetklachten. Je kunt bij mij terecht voor voetklachten, enkel-, onderbeen-, bovenbeen-, knie-, heup-, rug- en nekklachten, diabetische en reumatische voeten, artrose of reumatoïde artritis. Ook bied ik kinderpodologie aan. Daarnaast kun je met al je vragen over barefoot lopen bij mij terecht. 

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply