Rate this post
 • Overgang ook oorzaak osteoporose
  Rate this post

  Osteoporose, in de volksmond beter bekend als ‘botontkalking’, is een aandoening die zich vaker voordoet dan gedacht. Dit komt doordat osteoporose meestal pas geconstateerd wordt als iemand zomaar een bot breekt. Op dat moment kan er al 30 procent van de oorspronkelijke botmassa verloren zijn gegaan!

  Vrouwelijke hormonen spelen een grote rol in de opbouw en vernieuwing van het bot. Tijdens en na de overgang verandert de hormoonhuishouding, waardoor een periode van verhoogde botafbraak volgt. Zoals met veel aandoeningen geldt ook in het geval van osteoporose dat voorkomen beter is dan genezen. Preventie is dan ook wat osteoporose betreft uitermate belangrijk.
  De Care for Women specialiste helpt jou hierbij. Eerst wordt er een risicoprofiel afgenomen, waarna de specialiste hierover een persoonlijk advies geeft en jou, indien nodig, begeleidt en motiveert bij het veranderen van jouw levensstijl. Na de overgang hebben vrouwen nog tientallen jaren te leven, dus zorg ervoor dat je gezond blijft en laat je niet verrassen door osteoporose.
  De Care for Women specialiste is gespecialiseerd in hormoongerelateerde problemen bij vrouwen en geeft daarbij voorlichting, advies en begeleiding. Voor een consult is geen verwijzing van de huisarts nodig en meestal wordt het vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De Care for Women specialiste neemt de tijd voor je, zodat je al je vragen kunt stellen.

  Wil je een goede voorlichting over de overgang en de gevolgen daarvan? Maak dan een afspraak!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply