Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Overgangsklachten?
    Rate this post

    Last van opvliegers, slaapproblemen, stemmingswisselingen, een stijgend ­gewicht of haaruitval? De overgang hoeft niet zo heftig en onplezierig te zijn!

    Een dalend hormoongehalte (progesteron en oestrogeen) hoort bij de overgang, maar kan het lichaam behoorlijk in onbalans brengen. Tegelijkertijd stimuleert dit een stijgend insulinegehalte, waardoor men steeds meer vet gaat stapelen rond de middel en bovenbenen. Dat is op zich niet fijn, maar gevaarlijker is dat de kans op diabetes type 2 (ouderdomsdiabetes) steeds groter wordt. Voeding heeft ook een grote invloed op onze hormoonhuishouding, maar daar zijn we ons vaak niet van bewust.

    ‘Ik was die opvliegers helemaal zat’
    Dit is het verhaal van Karin (52 jaar), die met overgangsklachten bij de mesoloog kwam: ‘Ik was de gebroken nachten, de pogingen om af te vallen door sport en dieet en die ellendige opvliegers helemaal zat. Ik voelde me emotioneel en niet lekker in m’n vel. Tijden niet meer ongesteld en vervolgens 3 weken heel heftig. En dit ging zo al 2 jaar af en aan! Een collega vertelde dat zij bij een mesoloog was geweest en veel minder last had van overgangsklachten… Misschien was dit ook iets voor mij? Desirée deed een uitgebreid onderzoek, een soort ‘APK’ noem ik het maar, waaruit bleek dat mijn hormonen van slag waren. ­Progesteron te laag, insuline te hoog. Van alle vitamines en mineralen bleek mijn vitamine D3 te laag te zijn, en het dieet dat ik volgde (koolhydraatarm en eiwitrijk), bleek voor mij juist verkeerd uit te pakken. De adviezen bestonden uit een homeopathisch middel, een passend voedingsadvies (geen dieet) en teunisbloemolie. Binnen een maand voelde ik mij stukken beter! Lichte temperatuurschommelingen heb ik nog wel, maar ik ben slanker en zit veel beter in m’n vel. Inmiddels ben ik 3 maanden verder en voel me geweldig!’

     

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply