Rate this post
 • Overgangsklachten? Doe er wat aan!
  Rate this post

  Niet elke vrouw komt de overgang door zonder al te veel klachten. Ongeveer 8 op de 10 vrouwen heeft last van overgangsklachten en zo’n 20% heeft zelfs ernstige overgangsklachten.

  De klachten kunnen je kwaliteit van leven enorm beïnvloeden. Opvliegers, slaapproblemen, stemmingswisselingen, pijn bij het vrijen, gewrichtsklachten en concentratieverlies zijn veel gehoorde problemen. Zo maar ineens boos worden op je partner of kinderen en er later veel spijt van hebben… Zelfs je relatie kan er door onder spanning komen te staan.
  Overgangsklachten kunnen ook veel invloed hebben op je werk. Wist je dat 37% van alle ziekteverzuim bij vrouwen tussen de 40 en 60 jaar het gevolg van overgangsklachten is?
  Het is mogelijk om een professional in te schakelen die je kan helpen. Een Care for Women specialiste is gespecialiseerd in alles wat met de overgang te maken heeft. Ze neemt ruimschoots de tijd, kan je informatie geven en begeleiden tijdens de overgang. Blijf er niet mee rondlopen; er is echt veel te doen aan je klachten. Een specialiste kan je helpen.

  Marjolijn Nijhoff werkt als praktijkverpleegkundige bij een huisartsenpraktijk. Daarbij is zij ook Care for Women specialiste in Hilversum. Zij heeft een (vrijstaande) praktijk aan huis en is flexibel: zelfs in de avonduren is een afspraak mogelijk.
  Je kunt zonder verwijzing van de huisarts een afspraak maken.
  Consulten bij een overgangsspecialiste worden door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed.
  Neem gerust contact op. Je bent het waard!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply