Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Overgangsklachten? Homeopathie helpt
  Rate this post

  Een groot aantal vrouwen hebben klachten die te maken hebben met hun hormonen, zoals menstruatie-, zwangerschaps- of overgangsklachten. Deze problemen zijn uitingen van het lichaam dat het door een bepaalde oorzaak uit balans is. Klassieke homeopathie is gericht op het vinden van die oorzaak en helpt om de klachten te lijf te gaan, zodat het gezonde evenwicht hersteld wordt en de klachten zullen verdwijnen.

  Tijdens het eerste consult worden de aard van het probleem en de achtergronden ervan besproken: wat zijn precies de klachten en wanneer begonnen die? Zijn er bijkomende problemen? Ook is het belangrijk om de ziektes in de familie te weten, medicijn­gebruik, waarbij pilgebruik ook een belangrijke storende factor kan zijn. Hoe is de normale gesteldheid, wat zijn de emoties, zijn er vervelende omstandigheden in de leefwereld? Op basis van een uitgebreide intake wordt een behandelplan gemaakt.
  Dat bestaat uit een advies rond het gebruik van homeopathische middelen, die samengesteld zijn uit natuurlijke ingrediënten, waaronder planten en mineralen. Uit internationaal onderzoek blijkt dat homeopathie ­ondersteuning kan geven in het prettiger doorlopen van de overgang. Negentig procent van de vrouwen die homeopathisch werden behandeld, had minder of geen last meer van opvliegers tijdens de overgang. Daarnaast hadden ze minder last van slapeloosheid en voelden ze zich emotioneel stabieler.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply