Rate this post
 • Overgangsklachten? Homeopathie helpt
  Rate this post

  Iedere vrouw krijgt op zeker moment te maken met de overgang. Hormonale ­veranderingen zorgen dan voor het minder worden en uiteindelijk wegblijven van de menstruatie. De leeftijd waarop dit gebeurt is, evenals de duur, bij elke vrouw anders. Bij sommige vrouwen verloopt de overgang probleemloos, maar de meesten krijgen in meer of mindere mate klachten.

  Opvliegers, stemmingswisselingen, depressie of depressieve gevoelens, nachtelijk transpireren, slapeloosheid, onrustige, opgejaagde gevoelens en concentratieproblemen kunnen voor groot ongemak zorgen. Bovendien kunnen deze hormonale veranderingen stress en overgewicht veroorzaken.
  Er zijn verschillende middelen en voedingssupplementen tegen overgangsklachten die vooral op algemene symptoombestrijding zijn gericht. Overgangsklachten worden door iedere vrouw anders ervaren en de symptomen kunnen verschillend zijn. Een klassiek homeopaat richt zich op de individuele mens en past daar de behandeling op aan. Uit onderzoek van Macias-Cortesis c.s. in 2015 is gebleken dat maar liefst 90 procent van de vrouwen in de overgang baat hebben bij een homeopathische behandeling. De helft van deze vrouwen was na inname zelfs volledig klachtenvrij.
  Homeopathie geeft weer balans door het resetten van het natuurlijke evenwicht en is gericht op het langetermijneffect. De overgangsklachten aanpakken met de hulp van een homeopaat is dan uiteindelijk ook kosten- en tijdbesparend.
  Om een goed beeld te krijgen van de individuele klachten en persoonlijke aspecten, begint een homeopathische behandeling met een consult van 1 tot 1,5 uur. Daarna wordt er tijdens een vervolgafspraak uitgebreid gekeken naar de effecten van het voorgeschreven ­middel. Homeopathie is uiteraard ook geschikt voor de behandeling van andere klachten, maar daarover later meer.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply