Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Overgangsklachten? Laat je adviseren
  Rate this post

  Heb je last van klachten als opvliegers, stemmingswisselingen, slapeloosheid, concentratieverlies en/of pijnlijke ­gewrichten? Of heb je te maken met ­menstruatieveranderingen? Van alle ­vrouwen heeft 80% last van de overgang.

  Het is geen pretje om overgangsklachten te hebben, en die kunnen ook nog eens een negatieve invloed hebben op je werk en je gezin. Ook al gaat deze fase voorbij: die kan wel 10 jaar duren, dus is het zonde als je jarenlang denkt dat de klachten er gewoon bij horen en dat er niets aan te doen is. Een gezonde voeding is erg belangrijk, zeker als je lichaam verandert. Tijdens de overgang gebeurt er veel in je lichaam. Dit leidt tot een diversiteit aan klachten, zoals opvliegers, ­stemmingswisselingen, slapeloosheid en vermoeidheid. Ongezonde voeding blijkt dit soort klachten te kunnen verergeren.
  Gewichts- en voedingsconsulente Harminke Vellinga is gespecialiseerd in hormonale klachten en is aangesloten bij Care for Women, een landelijke organisatie gericht op de gezondheid van vrouwen. Zij kan je informatie geven en begeleiden tijdens de overgang. Als je je goed laat voorlichten over de veranderingen, kun je deze periode plezieriger doorkomen.
  Tijdens de overgang neemt het risico op onder andere hart- en vaatziekten, botontkalking en borstkanker toe. Het is belangrijk om deze risico’s in kaart te brengen, zodat je bewust keuzes kunt maken voor je leefstijl, zoals voeding en beweging.
  Tevens kun je advies krijgen rond het gebruik van supplementen. Blijf niet rondlopen met je klachten, maar laat je helpen! Tijdens een consult is er veel tijd voor je en krijg je begrip voor jouw problemen. Je kunt zonder verwijzing van de huisarts een afspraak maken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply