Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Overgangsklachten te lijf

  De overgang kan gepaard gaan met allerlei klachten, zoals ‘opvliegers’ en nachtelijk zweten, wat kan leiden tot andere klachten, zoals vermoeidheid, hoofdpijn of stemmingswisselingen. Deze klachten kunnen komen door een disbalans in de hormoonhuishouding. Met voetreflexologie kun je de klachten verminderen.

  Voetreflexologie is een westerse  therapievorm, gebaseerd op de eeuwenoude  Egyptische en Chinese geneeskunde,  en is een heel natuurlijke vorm van genezen.  Hoe werkt het? Wanneer we gezond zijn, is er een goede energiedoorstroming in het lichaam. Wanneer die echter verstoord is, kan er ergens een blokkade ontstaan.  Nu staan de reflexzones en -punten van de voet in verbinding met alle organen, spieren, pezen, botten en het bindweefsel. Door op de corresponderende plekken op de voet impulsen te geven, kan de therapeut bijvoorbeeld de schildklier of de bijnieren weer in balans brengen. De doorbloeding verbetert, de  afvalstoffen worden beter afgevoerd en het lichaam kan zichzelf weer herstellen.  Het geeft rust, ontspanning en pijnverlichting.
  Met voetreflexologie zijn ook veel andere
  klachten te behandelen, waaronder menstruatie-klachten, hoofdpijn, spijs­verteringsklachten en allergieën. Voetreflexologie is daarnaast prima geschikt voor mensen die géén klachten hebben. In dat geval werkt de massage preventief  en ontspannend.

  Esther Konijn van heeft eerder de HBO- opleiding Verpleegkunde gedaan en heeft
  in 2000 de driejarige opleiding rond voetreflex­zone­therapie afgerond. Omdat ze is aangesloten bij de beroepsvereniging VNRT, worden behandelingen mogelijk vergoed door de zorgverzekeraar.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply