Rate this post
 • Overgewicht? Gewoon-eten-dieet!
  Rate this post

  Gewichtsconsulente / kindervoedingscoach Sjan Goeijenbier is veelzijdig op het gebied van gewichtsverlies. Iets doen aan overgewicht of het voorkomen van overgewicht is geen overbodige luxe. Er zijn veel diëten met verwarrende adviezen die het er niet gemakkelijker op maken. Het is veel eenvoudiger om geen dieet te volgen, maar een blijvend gezonde voedingswijze aan te leren.

  ‘Gewoon eten.’ Het klinkt zo gemakkelijk,
  maar in de praktijk blijkt het voor velen een moeilijke opgave. Wat is ‘gewoon eten’?
  ‘Gewoon eten’ is datgene eten wat je nodig hebt; dat wat je behoefte vervult.
  Deze behoefte is afhankelijk van persoonsgebonden factoren, zoals je lengte, geslacht, werk en hobby’s.
  De enige juiste manier om af te vallen is jouw eten af te stemmen op jouw persoonlijke situatie. Op lichamelijk vlak is eten bedoeld om je lichaam te voorzien van de nodige voedingsstoffen. In de praktijk merkt Sjan dat veel mensen wel het verschil voelen tussen wat hun lichaam voedt en wat hun lichaam vult. Toch lukt het vaak niet om dat te eten wat de lichamelijke behoefte dekt; een teken dat er dus gegeten wordt vanuit andere behoeftes.
  Eten gebeurt ook uit emoties, uit gewoontes met de daarachter liggende gedachtepatronen, uit wensen om er naar de opgelegde normen van onze maatschappij uit te zien of vanuit religieuze overtuigingen. Het eten dat hieruit ontstaat,
  zit vaak ingewikkelder in elkaar en vergt een
  indi­viduele zoektocht in hoe dat in elkaar zit.
  In deze zoektocht begeleidt Sjan je, met als blijvend resultaat dat je jouw natuurlijke gewicht op een natuurlijke manier bereikt en handhaaft.
  Sjan werkt met groepsbijeenkomsten in Hengelo en Oldenzaal, en haar praktijk heeft ze in
  Denekamp en Oldenzaal. Door een aantal zorgverzekeringen worden de kosten (deels) vergoed.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply