Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Overgewicht is niet alleen een kwestie van calorieën

  Dat de ene persoon calorieën anders verwerkt dan de ander, dat mag duidelijk zijn. We kennen allemaal mensen in onze omgeving die klaarblijkelijk alles kunnen eten wat ze willen, zonder dat ze zwaarder worden. Toch is dit een kleine minderheid. 50% van de mannen en 55% van de vrouwen in Nederland kampt met overgewicht. Dit gaat vaak gepaard met gezondheidsproblemen als diabetes type 2, hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, maag- en darmklachten, vermoeidheid en slaapproblemen.

  De oorzaak is bijna altijd een disbalans in de hormonen. Er zijn veel hormonen die een rol spelen bij overgewicht, maar met name deze drie: het groeihormoon, insuline en serotonine. Wanneer deze drie hormonen niet in balans zijn, dan ontstaat er een stofwisselingsprobleem. Het gevolg is dat voedsel niet wordt omgezet in energie, maar in vet. Daarbij wordt het verlangen naar ongezond voedsel juist groter en kan men in een negatieve spiraal belanden.

  Het Cure4Life programma brengt het lichaam weer in balans en gebruikt daarvoor gezonde, uitgebalanceerde voeding als medicijn. Op basis van een uitgebreide medische vragenlijst, bloed- en urineonderzoek stelt het medisch team van Cure4Life een persoonlijk voedingsprogramma samen. De kracht zit in de hoeveelheden en combinaties die worden voorgeschreven. Tevens wordt elk programma geleverd met persoonlijke gezondheidsadviezen om gerelateerde klachten te verminderen.

  Wie het programma correct volgt, kan een gewichtsverlies verwachten van 5 tot 8 kilo per maand, zonder hongergevoel. Tijdens het hele traject krijg je ondersteuning door jouw persoonlijke coach en leer je hoe je daarna een gezond gewicht kunt behouden.

  Je kunt een vrijblijvend informatief consult aanvragen van circa 75 minuten bij één van de 40 vestigingen in Nederland. In Almere is Cure4Life gevestigd aan de Schoutstraat 126 in het medisch centrum van Streutker.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply