Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Overgewicht is niet alleen een kwestie van calorieën

  Vaak wordt er wat gemakkelijk over gedaan: ‘Afvallen is gewoon een kwestie van minder eten en meer bewegen.’ Vooral door degenen die zelf nooit te maken hebben gehad met overgewicht. Minder eten is niet gemakkelijk wanneer je vaak honger hebt of veel stress ervaart, en uren zweten op de sportschool is meestal ook niet de oplossing. In de praktijk komt hier veel meer bij kijken.

  Met name de stofwisseling is erg bepalend, en deze is niet voor iedereen hetzelfde. Deze wordt grotendeels hormonaal aangestuurd en verschillende factoren hebben hier invloed op. Hierbij kun je denken aan anticonceptiva, zwangerschap en de menopauze, maar ook slechte eetgewoonten, stress en emoties, bepaalde medicijnen en stoppen met roken.

  Door een hormonale disbalans ontstaat er een stofwisselingsprobleem en kun je in een vicieuze cirkel belanden. De controle over het hongergevoel wordt dan ook steeds minder, en doordat je meer of vaker gaat eten, verergert zich het probleem.

  Lichaam weer in balans
  Het Cure4Life programma brengt het lichaam weer in balans. Op basis van een uitgebreide vragenlijst, bloed- en urineonderzoek stelt het medisch team van Cure4Life een persoonlijk voedingsprogramma samen. De kracht zit in de hoeveelheden en combinaties van natuurlijke voeding, zonder dieetpillen of shakes.

  Begeleiding
  De begeleiding tijdens het programma is erg belangrijk. Er wordt ook aandacht besteed aan coaching en emotie-eten. Sandra de Groot is Cure4Life consulent in Lelystad en Almere en begeleidt haar cliënten tijdens het hele traject. Zij is lifestylecoach en gediplomeerd natuurgeneeskundig therapeut en heeft veel ervaring op dit gebied.

  Lekkerder in je vel
  Sandra: ‘Wie het programma correct volgt, kan een gewichtsverlies verwachten van 5 tot 8 kilo per maand, en zonder hongergevoel. Mensen voelen zich fitter, energieker en zitten lekkerder in hun vel. Daarbij heeft het programma ook een heel positieve invloed op gerelateerde gezondheidsklachten, zoals een hoge bloeddruk, diabetes type 2, maag- en darmklachten en ademhalingsproblemen.’

  Inzicht in wat voor jou werkt
  Tijdens het programma krijg je een goed inzicht in welk voedingspatroon voor jou werkt. Eenmaal in balans en met behulp van de stabilisatie- en consolidatiefase is het goed mogelijk om de resultaten te behouden. Ook nadat je een gezond gewicht hebt bereikt, vinden er nog na-consulten plaats.

  Het proces begint met een uitgebreide intake. Hiervoor biedt Cure4Life een gratis en vrijblijvend informatief consult aan van 75 minuten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply