Rate this post
 • Overgewicht, overgang en transformatie…
  Rate this post

  Tot een jaar of 10 terug had ik mijn gewicht redelijk onder controle. Ik had toen kledingmaat 40 en voor mij was dat helemaal prima. Na een aantal pittige levensveranderende momenten en de overgang, waar ik helaas al 8 jaar in hevige mate mee te maken heb, ben ik enorm aangekomen.

  Ik wilde het roer omgooien, want het te dik zijn zat dag en nacht in mijn hoofd. Ik had het gevoel dat mijn buitenkant niet meer bij mijn binnenkant paste; iets wat veel dames misschien wel herkennen. Het voelde alsof er een blokkade in mijzelf zat waardoor het afvallen met een halve kledingmaat lukte, maar meer ook niet, wat ik ook deed. Uiteraard speelt de overgang een enorm rol, maar toch had ik het gevoel een andere kant op te moeten gaan.

  Fonny ken ik al lange tijd vanuit mijn eerdere pogingen om af te vallen en dus heb ik toch maar weer contact met haar gezocht om te vragen of ik weer mocht terugkomen. Alsof ik niet weg was geweest sloot ze mij weer in haar hart en spraken wij over mijn gevoelens. Op dat moment had Fonny haar opleiding tot Transformatie Coach al succesvol afgerond. Toeval bestaat niet. Ik heb een uitgebreide vragenlijst ingevuld en in de afgelopen periode heb ik 3 sessies gehad waarbij wij de blokkades hebben aangepakt die mij letterlijk blokkeerden in mijn ‘overgang’ naar een wél passende buitenkant.

  Het waren heel bijzondere sessies en na deze sessies zijn de nare gevoelens van de levensgebeurtenissen en de gedachten die de hele dag in mijn hoofd zitten naar de achtergrond verdwenen. Het is er nog wel maar heel ver weg, wat een heel fijn gevoel geeft. Ik voel me een stuk lichter.

  Het kost wel een week of 2 tot 3 na elke sessie om weer helemaal terug in balans te komen. Daar moet je ook echt even de tijd voor nemen, want het is echt werken voor je brein en je lijf, maar het is het absoluut waard. En Fonny is altijd bereikbaar voor raad en daad, wat echt superfijn was. Ik gun iedereen dit traject met haar. Zelf zal ik ongetwijfeld ook weer eens gebruik van haar maken op dat vlak, want er komen altijd weer nieuwe dingen voorbij in je leven die je uit balans halen.

  En nu volgt mijn volgende stap. Deze week ben ik samen met Fonny opnieuw gestart om te werken aan een letterlijk en figuurlijk lichter leven en dus een voor mij wél goed passende buitenkant bij mijn binnenkant. Op naar het gewicht en een leven dat echt bij me past!

  Liefs Anja

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply