Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Overspel komt vaker voor dan je denkt
  Rate this post

  Volgens het jaarlijks onderzoek van Durex gaat 31 procent van de mensen vreemd. Maar wat nou als het zich in jouw relatie voordoet? Als jij of je partner een affaire heeft gehad? Of een slippertje met een collega? Dan staat je wereld volledig op z’n kop en rijst vaak automatisch de vraag of er nog wel een toekomst voor jullie samen in zit. Kom je daar met z’n tweetjes wel uit? Of is het wijs om je door een derde partij te laten helpen?

  Relatietherapeut Jacqueline Evers heeft zich gespecialiseerd op het gebied van vreemdgaan. Ze lanceert ‘Vreemdgaan. In 5 stappen samen verder’, een boek voor stellen waarbij een van beiden een affaire heeft gehad en die nu betwijfelen of ze de weg wel terug kunnen vinden naar een liefdevolle relatie en een diepe vertrouwensband. Zij adviseert stellen om niet te lang in een impasse te blijven hangen en moedigt mensen dan ook aan de stap naar relatietherapie te maken. Jacqueline houdt praktijk online, in Huizen en in Almere Poort.

  Overspel is venijn
  Ik heb de afgelopen jaren veelvuldig gezien hoeveel impact een affaire heeft op een relatie en hoe pijnlijk het is voor beide partijen. Veel stellen benoemen het uitkomen van het bedrog zelfs als iets traumatisch en komen in een rollercoaster terecht waar ze zich geen raad mee weten. Overspel is venijn. Het ondermijnt niet alleen het vertrouwen in elkaar, maar ook het zelfvertrouwen. Wat is er mis met mij dat hij of zij het bij een ander moest zoeken? En wie zegt me dat het niet nog een keer gaat gebeuren? Het zekere gevoel over je partner, de onvoorwaardelijkheid in je relatie is ineens weggevallen. Sommige partners, meestal de vrouw, nemen nog wel iemand in vertrouwen, een zus of een goede vriendin. Toch weten ook zij niet altijd tot wie ze zich moeten wenden. De buitenwereld vindt er immers iets van, kiest partij of is van mening dat je jouw man of vrouw maar beter kan verlaten. Is dat wat je horen wil?

  Een zware fase
  ‘Ik werk al zestien jaar als therapeut en heb meer dan 1350 mensen geholpen met individuele- en relatietherapie. Thema’s als verbinding, seksualiteit, vertrouwen en intimiteit hebben altijd mijn interesse gehad. Temeer omdat deze elementen zo essentieel zijn voor een fijne relatie en onherroepelijk gemist worden zodra ze ontbreken. Dit gemis is in veel gevallen zelfs de aanleiding tot vreemdgaan en daarmee ook meteen de aanwijzing voor de weg terug naar een leven samen. Als je zelf in een situatie belandt waarin overspel een rol speelt, is het heel erg lastig om dit helder te beschouwen. Je raakt overmand door emoties. Gevoelens van verdriet, woede, schaamte of schuld vechten om voorrang en goed met elkaar praten lukt dan echt niet meer. Wat volgt zijn verwijten, stiltes of langs elkaar heen manoeuvreren zonder te weten hoe nu verder. Dit is echt een zware fase!

  Liefdevolle relatie
  Het duurt meestal maanden voordat een stel ertoe overgaat hulp te zoeken, en dat is jammer, want het kan ook anders, daarvan ben ik overtuigd. Het is mijn missie om stellen te begeleiden naar een liefdevolle en vervullende relatie, in plaats van een bittere en kostbare scheiding. Want al ben je nog zo kwaad of gekwetst, je kunt de liefde echt weer voor je laten werken als je besluit je relatie nog een kans te geven. Vaak denken we dat het er niet meer in zit of dat we te laat zijn, maar mijn therapieën en boek laten zien dat het heus goed kan komen, als je allebei maar in je relatie investeert.’

  Jacqueline Evers is relatietherapeut en helpt stellen met een liefdevolle en vervullende relatie in plaats van een bittere en kostbare scheiding. De afgelopen 16 jaar heeft ze meer dan 1350 mensen geholpen met individuele- en relatietherapie. Met haar boek Vreemdgaan. In 5 stappen samen verder – reikt ze stellen waarbij er sprake is van vreemdgegaan in de relatie een nieuwe manier van liefhebben aan. Ze werkt regelmatig met expats en schreef het e-book ‘Cheating. 5 Steps to recover from infidelity’. Ze werkt vanuit haar praktijken in Huizen, Almere Poort en online en is regelmatig te horen op radio NPO1. De Loveworkx podcasts zijn onder meer te beluisteren via Spotify.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply