fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘Overzicht geeft je rust en energie’

  Via een loopbaan in de agrarische sector, de politiek en het onderwijs volgt  Carina Bezemer sinds een jaar of twee haar droom. ‘Ik had altijd al interesse in het vak van professional organizer. De rode draad die door mijn werkzame leven heen loopt, is het dienstverlenende aspect. Dat is wat ik altijd ontzettend mooi heb gevonden en waar ik ook nu weer zoveel voldoening uithaal’, straalt Carina.

  Toen Carina drie jaar geleden haar toenmalige baan verloor, zag ze haar kans schoon. ‘Met behulp van een outplacement coach heb ik de stap gezet om de opleiding tot professional organizer te volgen en ben ik voor mezelf begonnen. Het doet wat met me als ik zie hoe mijn cliënten kunnen vastlopen in hun situatie. Ze ervaren onmacht, schaamte en vermoeidheid. Ik oordeel niet, maar ik kom om te helpen weer orde en ruimte te scheppen waar dat nu ontbreekt. Ik probeer te analyseren wat de oorzaak van de ontstane situatie is en daarna gaan we sámen werken aan meer overzicht en orde. Dat levert je rust in je hoofd op, zelfvertrouwen en meer energie. Dat is geweldig en elke keer weer mooi om te zien gebeuren.’

  Gouden momenten
  ‘Of ik zelf thuis alles op orde heb?’, lacht Carina. ‘Oef, dat is een gewetensvraag. Op dit moment wel, maar ik heb ook wel moeilijke periodes gehad. Ik heb een zoon die autistisch is en een verstandelijke beperking heeft. Er is een tijd geweest dat het helemaal niet goed met hem ging. Als moeder voel je je dan zo machteloos. Als ik in die tijd alleen was geweest, geen man en lieve mensen had gehad die met steunden en dingen voor me konden opvangen, was de boel hier ook helemaal in de soep gelopen.  Ik weet dan ook als geen ander dat je zomaar in een  situatie terecht kunt komen waarin je de boel laat versloffen en je geen energie meer hebt om het op te pakken’, vindt Carina. ‘Daarom vind ik het ook zo fijn om anderen te helpen. Ik ben gelukkig en ik realiseer me maar al te goed dat dat niet iets vanzelfsprekends is, iets waar ik recht op heb. Geluk zit voor mij dan niet in grote cadeaus of dure vakanties, maar in heel kleine dingen. In een wandeling door de natuur, een mooi boek of klarinet spelen in het harmonieorkest. Of samen zijn met mijn gezin, dat zijn gouden momenten, die koester ik.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply