Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Een paard als co-coach bij stress of burn-out

  Heb je last van stress of een burn-out? Of wil je geholpen worden bij het vergroten van je zelfvertrouwen? Samen met het paard als co-coach helpen wij je om (weer) meer in je kracht te komen.

  Ita Est coachbureau heeft zich gespecialiseerd in de begeleiding van mensen die stress, overspannenheid of een burn-out ervaren. Hierbij wordt uitgegaan dat de diagnose gesteld wordt door een arts. Ita Est coachbureau coacht mensen in het verbeteren en/of veranderen van hun gedrag met behulp van paarden als co-coach.

  Het werken met de paarden brengt zonder woorden op gevoelsniveau inzicht en vol bewust zijn op het hier en nu. Het gedrag van een paard wordt belangrijk in de interactie met de situatie of casus van de coachee. De feedback die het paard aan de mensen om hem heen geeft, is datgene wat er op dat moment is. Het is puur, eerlijk, zonder bij­bedoeling en speelt zich af in het ‘nu’. Paarden spiegelen zonder oordeel. Omdat de coachee met behulp van het paard tot directe inzichten komt en tot de kern van een casus of situatie doordringt, is het coachingstraject vaak korter dan bij coaching zonder paard als ‘spiegel’.

  Wat kun je verwachten?
  Bij stress of een burn-out beginnen we jouw situatie te analyseren en je vraagstelling te verhelderen. Er wordt gekeken naar het herstellen van je energie en fysieke conditie, het omgaan met stress, het versterken van je competenties, je levensmissie en de match met je omgeving en je werk. Je stelt met begeleiding van de coach, een plan op hoe je dat gaat doen. Als laatste is er (indien van toepassing) aandacht voor werkhervatting, terugvalpreventie en follow-up.

  Als je graag wilt werken aan zelfvertrouwen, assertiviteit of het gewoon weer lekker in je vel zitten, dan kun je een aantal sessies volgen waarin per sessie gekeken wordt naar concrete doelen waaraan je werkt op denk-, voel- en gedragsniveau. De paarden Sjors en Sjimmy helpen je weer te voelen en te leven!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply