Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een paard als coach
  Rate this post

  Je bent moe, zit niet lekker in je vel, hebt weinig zelfvertrouwen, bent vastgelopen in je loopbaan of voelt je gestrest. Er wordt zoveel van je gevraagd, maar wat wil je nu eigenlijk zelf. Weet jij nog wie je bent? Wie blijft er over wanneer je je rol als partner, moeder, dochter, vriendin of werkneemster wegdenkt? Kun jij je grenzen aangeven en weet je wat je wilt of vervul je alleen nog maar de rol die van je verwacht wordt?

  Misschien wordt het tijd om op zoek te gaan naar jezelf. Mét een DialoogCoach die feilloos aanvoelt wat er in je omgaat en die je teruggeeft wat zij ziet. DialoogCoach Zefanja Vermeulen gebruikt in haar begeleiding haar paarden, waarmee jij contact gaat leggen. Zefanja let daarbij op je houding, bewegingen en stemgeluid, en op de manier waarop het paard daarop reageert. Deze interactiedynamiek vertaalt zij vervolgens naar je communicatie in je dagelijks leven.

  Onmiddellijk feedback
  Paarden leven van nature in groepen bij elkaar. Omdat ieder paard zijn eigen kwaliteiten heeft, is het groepsgevoel bij deze dieren enorm. Ieder dier heeft dan ook zijn eigen functie in de groep. Wanneer er een nieuw paard in de groep komt, wordt gelijk beoordeeld hoe sterk en slim het is en welke plaats het nieuwe dier in deze groep krijgt. Dit proces vindt plaats in een paar seconden waarbij paarden elkaars energie uitwisselen. Jij als mens wordt ook gezien als een nieuw lid van de groep en meteen beoordeeld. Het paard voelt de energie die om je heen hangt. Die energie wisselt voortdurend door bijvoorbeeld gedachten of emoties, en het paard reageert daarop: je krijgt onmiddellijk feedback. De DialoogCoach ‘vertaalt’ de lichaamstaal en het gedrag van het paard, waardoor je zelf als het ware niet anders meer kan dan naar je eigen dialoog kijken. Het paard geeft terug op zijn of haar manier wat er speelt bij jouw innerlijke gesteldheid.

  Angsten overwinnen
  De paarden screenen je vanaf de eerste seconde zodra je hun ruimte instapt en ‘voelen’ meteen wie je bent en wat ze aan je hebben. Angst voor paarden hoeft voor deze manier van coaching geen beletsel te zijn. Na een sessie is vrijwel iedereen over die angst heen en heb je, naast de oorspronkelijke reden waarom je de coaching volgde, ook nog eens inzicht gekregen in hoe je angsten kunt overwinnen!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply