Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een paard als coach
  Rate this post

  Je bent moe, zit niet lekker in je vel, hebt weinig zelfvertrouwen, bent vastgelopen in je loopbaan of voelt je gestrest. Er wordt zoveel van je gevraagd, maar wat wil je nu eigenlijk zelf. Weet jij nog wie je bent? Wie blijft er over wanneer je je rol als partner, moeder, dochter, vriendin of werkneemster wegdenkt? Kun jij je grenzen aangeven en weet je wat je wilt of vervul je alleen nog maar de rol die van je verwacht wordt?

  Misschien wordt het tijd om op zoek te gaan naar jezelf. Mét een coach die feilloos aanvoelt wat er in je omgaat en die je terug geeft wat zij ziet. Paarden, als prooidier, zijn vanuit hun natuur erop gericht om hun omgeving te scannen op gevaar. Voordat wij mensen ook maar in de gaten hebben dat er iets gebeurt, heeft het paard het allang gezien en besloten dat het veilig is of niet. Deze eigenschap gebruiken we in het coachen met paarden.

  Onmiddellijk feedback
  Als kuddedieren communiceren paarden met elkaar via lichaamstaal. En door goed kijken en veel oefenen, kunnen paardeneigenaren en -coaches ook een heel eind komen in het begrijpen van en communiceren met paarden. Door gebruik te maken van de heel scherpe manier van kijken en soms subtiele manier van communiceren, helpt coach Astrid Loriaux je in je zoektocht naar het antwoord op je coachvraag: wat is nu eigenlijk het probleem of de vraag? Wat ervaar je? Wat wil je eigenlijk? Haar coachpaarden zijn bij uitstek in staat om coachees daarvan bewust te maken: ver weggestopte herinneringen komen boven / bewustwordingsprocessen van hoe en waarom worden in gang gezet / wat zijn je opties?
  Oude denk- en gevoelspatronen worden duidelijk en kunnen daarmee beoordeeld worden op zinvol of niet (meer) zinvol. Je gaat aan de slag met een activiteit en het paard weigert een stap te verzetten. Of het paard neemt de leiding over. Hij gaat zijn eigen gang, of raakt je heel zacht aan. Wat doet het met je? Waarom? Welke herinneringen komen er boven? Welke reactie roept het bij jou op? En zo gaan jullie samen het proces in van herkennen en bewust worden.

  Angsten overwinnen
  Paarden oordelen niet; ze nemen de situatie zoals die is. Iedere coachee ervaart dit, zodra hij de coachruimte instapt. En omdat paarden vluchtdieren zijn, is de kans dat een paard iets ‘engs’ doet, nihil! Angst voor paarden hoeft voor deze manier van coaching geen beletsel te zijn. Na een sessie is vrijwel iedereen over die angst heen en heb je, naast de oorspronkelijke reden waarom je de coaching volgde, ook nog eens inzicht gekregen in hoe je angsten kunt overwinnen!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply