Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Paarden helpen jou om tegenslag te overwinnen!
  Rate this post

  Wat jij wilt en nodig hebt is kracht. Kracht die je weer uit jezelf kunt halen! Als jij ervaart dat er keuzemogelijkheden zijn, krijg je de regie over je leven terug. Vrijheid. Paarden kunnen jou dat geven. Nu denk je: paarden? Logisch, want hiermee ben je nog niet bekend. In contact met een paard zal het paard jou een spiegel voorhouden door als een vergrootglas duidelijk te maken wat er bij jou speelt.

  Hier en nu
  Paarden leven in het hier en nu. Een paard heeft een groot lichaamsbewustzijn en zal oordeelloos handelen naar wat hij voelt bij jou. Pedagoge Esther van Noort van Horses & Co heeft al heel wat verbaasde klanten gelukkig naar huis zien gaan, onder de indruk van wat ze met de paarden hebben ervaren. Zo voelde een meneer zich altijd genegeerd. Eenmaal bij Esther en haar paarden viel het op dat alle dieren naar hem toe trokken. Dieren liegen niet. Hij werd wel degelijk gezien. Maar had meneer ook oog voor anderen?… Welke les er geleerd wordt weet Esther van tevoren niet, maar dat er iets boven komt, is een gegeven.

  Wat kun je verwachten?
  Als je bij Esther en haar team komt, ervaar je direct dat de onrust van je afglijdt. In de weidse omgeving, waar de paarden op hun gemak zijn, is het zeer prikkelarm. Je kunt rustig aan de locatie wennen en kennismaken met de verschillende paarden die als een kudde bij Esther op het land staan. Als je een match gevonden hebt, kunnen jullie kennismaken in de paddock, dat is een omheinde plaats met zandbodem. Zowel jij als het paard hebben hier alle ruimte. Je werkt samen toe naar een traject met een gewenste situatie. Zo zijn er bijvoorbeeld actieve opdrachten zoals de ‘grenzenoefening’. Als jij jezelf onzichtbaar voelt, kun je door middel van het paard ontdekken of je ook onzichtbaar bent. Kun jij zorgen dat het paard stilstaat?

  ‘Gestalt’
  Het theoretisch kader achter de paardencoaching bestaat uit de gestaltprincipes. De zeer effectieve gestalt­therapie kenmerkt zich door intensieve aandacht voor het ­bewustzijn van lichaam en geest, focus op het hier en nu, de wijze van contact maken in het algemeen en experimenteren met nieuwe methoden om contact te maken. Dus: niet praten, maar beleven en op basis daarvan jouw eigen groei bepalen.

  Voor wie?
  Esther coacht zowel kinderen als volwassenen, groepen als individuen. Als individu kun jij met jouw specifieke probleem bij haar terecht en zal zij samen met jou een plan opstellen. Esther zal voor jou vertalen wat zij opmerkt en praktische tips geven waar je thuis mee aan de slag kunt. Je leert anders kijken naar jezelf en de situatie. Jouw ogen worden geopend!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply