Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Paardencoaching bij burn-outklachten

  Je lichaam en geest zijn volledig uitgeput. Hoe belangrijk jouw taken ook zijn, het lukt niet meer. In het ernstigste geval stort je lichaam in en kun jij letterlijk niets meer. Je bent lange tijd overspannen geweest en hebt er eigenlijk niets of te weinig aan gedaan. Dat kan allerlei oorzaken hebben, maar een feit is dat de overspannenheid heeft geresulteerd in een totale burn-out.

  Door een burn-out is het vermogen om systematisch te denken afgenomen en is het moeilijker om met emoties om te gaan. Bij de één zit er een enorme gejaagdheid in het lijf, waardoor ontspanning bijna niet meer mogelijk is. Anderen ervaren juist een totale uitputting en hebben geen energie meer om nog maar één stap te zetten. Naast deze klachten kunnen er klachten bijkomen als angst- en paniekaanvallen, depressie, lichamelijke uitputting en extreem gevoelig zijn voor prikkels.

  Sneller herstellen met paardencoaching
  Om het herstel van een burn-out te versnellen en een nieuwe burn-out te helpen voorkomen, is het belangrijk om inzicht te krijgen in de factoren en patronen die jouw burn-out hebben veroorzaakt. Tijdens de coaching met het paard wordt hiernaar gekeken. Er worden antwoorden gevonden op de vragen hoe deze factoren op te lossen zijn en hoe je deze patronen kunt doorbreken. Door paardencoaching kun jij grenzen stellen en deze bewaken. Ook vind jij je balans en levensgeluk weer terug.

  Een paard als spiegel
  Paarden reageren zonder oordeel op wat je doet en hoe je dat doet. Dit doen ze vanuit een diepere laag van jouw onderbewustzijn. Veranderingen bij jou zullen leiden tot veranderingen bij het paard. Hierdoor word je geconfronteerd met patronen in je gedrag waar jij je nu niet bewust van bent, maar die wel noodzakelijk zijn om te veranderen en uit je burn-out te komen. Paarden nemen direct de dieperliggende spanningen over die zich in jouw lichaam bevinden. Hierdoor zul jij je na een coaching al letterlijk lichter voelen en zal de vermoeidheid langzaam gaan afnemen. Leren van een paard: de coach die feilloos aanvoelt wat er in je omgaat!

  Paardencoach Debby Smit
  Debby Smit van Smit Training & Paardencoaching is teamtrainer en personal coach met als extra specialisatie paardencoaching. Hiervoor heeft zij in de loop der jaren meerdere praktijkgerichte opleidingen gevolgd zoals teamcoaching, personal coaching en jongerencoach. Omdat zij al 25 jaar met paarden werkt, weet ze wat een paard met je kan doen. De stap om mensen met paarden te coachen was dan ook snel gemaakt. Debby is gecertificeerd paardencoach geworden. Deze opleiding is CRKBO-geregistreerd en heeft het NOBCO Keurmerk voor beroepscoaches.

  Een vertrouwd gevoel
  ‘Ik heb bij Debby voor het eerst kennisgemaakt met paardencoaching. Bij aankomst had ik meteen een heel vertrouwd gevoel bij haar. Het paard waar we mee werkten heet Sam (haar eigen paard), ook die gaf meteen een vertrouwd gevoel toen ik bij hem in de bak kwam staan! Het was heel bijzonder wat Sam aangaf en hoe Debby dat wist te verwoorden. Debby gaf mij duidelijke uitleg en tips voor dingen. Het confronteerde mij waardoor ik nu beter weet wat ik aan moet pakken en door de tips weet ik ook beter hóé ik het aan moet pakken!’ 

  – Yfke

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply