Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Paardencoaching: een methode die werkt!
  Rate this post

  Heb je last van chronische (spier- en/of hoofd)pijn, vermoeidheid of depressies? Denk dan eens aan paardencoaching!

  Paardencoaching is het inzetten van paarden als hulp­middel in coachingsessies van mensen. Dit is mogelijk bij zowel volwassenen, kinderen en bij teams.
  Bij paardencoaching maak je gebruik van de natuurlijke manier waarop paarden reageren op mensen. Deze manier van reageren kan samengevat worden als ‘energie’. Paarden stralen energie uit en vangen energie op. Iedereen straalt een bepaalde energie uit. Het paard vangt deze energie op en reageert daarop. Je hebt dan nog niks gedaan, behalve in de bak staan. De eerste paar minuten (maar vaak al seconden) geven de meeste informatie van de hele sessie. Het paard laat dit onmiddellijk zien. Het paard reageert op emoties en spanningen die iemand bij zich draagt. Een paard begrijpt niets van wat er in ons hoofd omgaat. Het kan alleen de energie voelen die het resultaat is van onze (onbewuste) gevoelens en gedachten. De coach zal dit geheel begeleiden en vragen stellen, en zo ontstaat er een mooie interactie tussen paard, coachee en coach. Ik heb gemerkt dat paardencoaching goed werkt bij de in de inleiding genomende klachten, doordat paarden de dieperliggende spanningen wegnemen en de blokkades openbreken.

  Over mijzelf
  Ik ben personal coach en onder andere gespecialiseerd in het helpen van mensen met fibromyalgie. Zelf heb ik al ruim 5 jaar fibromyalgie en heb alle denkbare therapieën en hulptrajecten wel geprobeerd en ondergaan. Sinds ik 2 jaar geleden in aanraking ben gekomen met paardencoaching, ben ik nu al ruim een jaar pijnvrij en leef ik weer een normaal en gelukkig leven met mijn gezin. Mijn missie is dan ook geworden om zoveel mogelijk mensen met fibromyalgie en andere klachten te begeleiden hetzelfde te bereiken. Ik ben gediplomeerd coach en paardencoach. De opleiding Paardencoach is CRKBO-geregistreerd en heeft het NOBCO-keurmerk voor beroepscoaches.

  Je krijgt inzicht in:
  – Waar komt de stress vandaan en wat kan ik eraan doen om die te verminderen?
  – Wat betekenen de emoties die naar boven komen?
  – Grenzen herkennen en leren stellen
  – Wat is de plek in mijn gezin, zowel van vroeger als van nu?
  – Wat gebeurt er op dit moment in mijn leven?
  – Waarom voel ik mij steeds afgewezen?
  – Mag ik mezelf zijn? (Bestaansrecht)
  – Wat mis ik in dit leven?
  – Waarom is er zoveel chaos of onrust op dit moment? – Waar komt dit vandaan?
  – Waarom ben ik zo moe?
  Zodra je deze inzichten hebt gekregen en doorleefd, voel je je letterlijk lichter en meer ontspannen. En dit is nu precies de reden waarom paardencoaching zo ontzettend goed werkt voor mensen met de in de inleiding genoemde klachten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply