Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Paardencoaching voor kinderen
  Rate this post

  Veel kinderen lopen tegen allerlei problemen aan waarbij ze hulp kunnen gebruiken. Door middel van coaching met paarden komen kinderen dichter bij hun gevoel, kunnen zij gevoelens beter benoemen en ook uiten.

  Mariëlle van der Plaat is eigenaresse van Kinderdagverblijf De Peuterhoeve en heeft op deze zelfde unieke locatie haar praktijk voor kindercoaching. Vanuit haar praktijk De Coachinghoeve helpt zij kinderen om zichzelf en de wereld om hen heen beter te begrijpen. Door middel van allerlei speloefeningen wordt ontdekt wat de kwaliteiten en talenten van een kind zijn en wat een kind zo bijzonder maakt. Ieder kind mag gaan voelen en ervaren dat hij of zij er mag zijn! Samen met het kind gaat Mariëlle op zoek naar kwaliteiten, talenten, mogelijkheden, moed en dapperheid.

  Zonder oordeel
  Paarden zijn van nature sociale dieren die het liefst in kuddes leven, goed kunnen communiceren en eerlijk zijn. Zij voelen emoties en gedrag feilloos aan en reageren hierop door dit te spiegelen. Doordat een paard geduldig is, krijgt het kind de gelegenheid om zonder oordeel te worden gezien en nieuw gedrag uit te proberen. Steeds opnieuw geeft het paard een reactie die het kind leert lezen. Om iets gedaan te krijgen, is samenwerking nodig. Ook concentratie en het stellen van grenzen behoren tot de vaardigheden die een kind prima kan ontwikkelen door met een paard samen te werken.

  Methoden
  In de coaching zet Mariëlle verschillende methoden in, waarbij onder andere gekeken wordt naar geboortestukken en hechting, systemische sociale basisvaardigheden, familie-, gezins- en schoolsystemen.

  Handvatten
  Tijdens de coaching observeert Mariëlle constant wat er gebeurt en stelt ze vragen op basis van de interactie tussen het kind en het paard. Op die manier probeert ze het kind uit te dagen en handvatten aan te reiken voor de volgende stap. Het algemeen welbevinden van kinderen en hun sociaal-emotionele ontwikkeling staan voorop. Als een kind lekker in zijn of haar vel zit, komen de prestaties en ‘schoolse resultaten’ vanzelf. Er wordt gewerkt vanuit het positieve, vanuit wat een kind wél kan, in plaats van een label, diagnose of het niet kunnen: ieder kind is welkom!

  Themadag
  Naast de mogelijkheid om een individuele afspraak te maken, biedt De Coachinghoeve elke maand een themadag aan. Deze Paardenleren-dag wordt gehouden in klein groepsverband waarbij kinderen, door samen te werken, elkaar versterken en mooie verbindingen aangaan.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply