Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Pak dat rustmoment!
  Rate this post

  Onze dagen zijn volgepland met van ­alles: werk, gezin, boodschappen, sport, hobby’s, noem maar op. Iedereen is druk tegenwoordig. Juist dan is het belangrijk en fijn om je rust te nemen. Om even tijd vrij te maken voor jezelf. 

  Tijdens mijn lessen geef ik de cursisten weleens ‘huiswerk’: gun jezelf nou eens 5 of 10 minuten per dag en doe iedere dag een oefening gedurende een week. De volgende week blijkt vaak dat het bijna niemand gelukt is, ondanks dat ze de lessen en oefeningen zó fijn en ontspannend vinden. Wat is dat toch dat we onszelf de rust niet gunnen?

  Veel mensen ervaren stress en druk om alle ballen in de lucht te houden. Die stress kan vaak leiden tot allerlei klachten, bijvoorbeeld stijve schouders, rugklachten, prikkelbaarheid enzovoort. Als je ervoor kiest om af en toe eens een rustmoment te pakken en die te gebruiken voor Zhineng Qigong, zul je merken dat je je door het doen van de oefeningen al snel vitaler, soepeler, meer uitgerust en vaak ook gelukkiger voelt. En als jij je beter en rustiger voelt, straal je dat ook uit naar je directe omgeving. Ook die wordt rustiger en de taken die je moet doen zijn gemakkelijker uit te voeren.

  Van af en toe een rustmoment voor jezelf heeft iedereen, te beginnen jijzelf, profijt. En mocht de familie zich nu afvragen wat je toch aan het doen bent: Zhineng Qigong is heel goed te beoefenen door iedereen; jong en oud. Dus begin de dag gerust samen met je kinderen met wat oefeningen!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply