Rate this post
 • Pak de oorzaak van je klachten aan
  Rate this post

  Veel mensen nemen een dieet of voeding zonder te bedenken of deze methode ook werkelijk past bij hun problematiek. In de praktijk zie je dan ook dat dan weinig vooruitgang wordt geboekt of zelfs op ten duur een averechts effect. Dit heeft vaak te maken van een combinatie van diverse factoren die gelijktijdig in het lichaam afspelen.

  De orthomoleculaire geneeskunde gaat ervan uit dat het lichaam zo gezond mogelijk wil zijn, en dat het alles eraan doet om dat te bereiken. Wanneer je klachten hebt, is dat de manier van het lichaam om duidelijk te maken dat er iets misgegaan is. Het is dan nuttig om te kijken hoe het lichaam de situatie eigenlijk zou willen. Bij de intake wordt dan ook bekeken welk proces verstoord is. Bijvoorbeeld: wanneer je overgewicht hebt, is het mogelijk dat je lever je hormoonhuishouding niet goed regelt, en dat kan onder andere komen doordat er stresshormonen aanwezig zijn. De energie en de voedingsstoffen gaan dan daarnaartoe.
  Met een pilletje zijn de meeste klachten weliswaar te onderdrukken, maar het is veel beter om de oorzaak van de problemen aan te pakken, en dat is wat de orthomoleculaire geneeskunde doet. Omdat de oorzaak voor iedereen weer anders is, betekent dit altijd maatwerk voor iedere cliënt. Door de juiste vragen te stellen, te onderzoeken, kunnen wij vaak de achterliggende oorzaak van de klachten benoemen, en het proces dat veel energie verbruikt aanpakken. Op basis van de bevindingen zoeken wij naar wat je nodig hebt en geven wij een advies. Meestal een voedingsadvies, en soms ook bewegingsadvies of tijdelijke supplementen. Geen streng dieet dus, maar een juiste aan­passing van je leefstijl, die ervoor zorgt dat je lichaam weer in balans komt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply