Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Pak de regie terug!
  Rate this post

  We moeten tegenwoordig allerlei ballen in de lucht houden: werk, gezin, sociale contacten… Er wordt veel van je verwacht, en dat kan leiden tot gespannenheid.

  Nu is een beetje stress op zichzelf niet slecht. Het kan je bijvoorbeeld de scherpte geven om beter te presteren onder druk. Maar wanneer je voortdurend last hebt van stress, kun je klachten krijgen als hoofdpijn, maagklachten, slapeloosheid en piekeren, of erger nog: een burn-out. Vooral perfectionisten zijn daar vatbaar voor. Je kunt proberen de stress weg te eten, maar emotie-eten werkt niet, en kan ook nog eens leiden tot overgewicht, met bijkomende nadelen.
  Wat kun je dan wél doen? Allereerst accepteren dat die stress er is. Vervolgens je realiseren dat het niet raar is om hulp in te schakelen. Sonja van der Vlist van de praktijk Mindfulness Rise and Shine kan je leren om je te focussen op het ‘hier en nu’, waardoor je een stuk ontspannender wordt. Elke dag heeft mooie momenten voor jou, en die zijn stressvrij. Door daar bewust bij stil te staan, kun je beter omgaan met stress. Ze laat je inzien wat je sterke en zwakke punten zijn, zodat je met meer zelfvertrouwen de dag aankunt. Dat werkt echt!
  Sonja kan allerlei technieken gebruiken om je te helpen, waaronder meditatievormen en technieken om beter te kunnen slapen, zodat je de regie over je eigen leven kunt terugpakken. Dan wordt 2015 joúw jaar!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply