Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Pak je beschadigde huid aan
  Rate this post

  De huid is het grootste orgaan van ons lichaam en staat ook gelijk in contact met de buitenwereld. Daardoor krijgt die ook veel te verduren door de jaren heen. Warmte, kou en stralingen beïnvloeden de conditie van de huid.

  In de laatste jaren wordt het steeds meer bekend dat ­UV-straling veel schade kan aanrichten: huidverbranding, pigmentophopingen en natuurlijk ook huidkanker. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om niet te vaak in de felle zon te zitten en de huid goed te beschermen met een factor 30 of hoger. Omdat deze informatie jaren geleden nog niet zo bekend was, zijn er nu veel mensen die last hebben van een beschadigde huid of grote pigmentvlekken op de handen of in het gezicht. Dit wordt vaak als storend ervaren en geeft de huid snel een verouderde uitstraling.

  Cryotherapie en microneedling
  Gelukkig zijn er ondertussen verschillende methodes ontwikkeld waarmee de plekjes verminderd kunnen worden of helemaal weg kunnen gaan. Ik heb mij hier het afgelopen jaar in verdiept en ben gespecialiseerd in 2 verschillende behandelmethoden, namelijk cryotherapie en microneedling.
  Met cryotherapie bevries je door middel van stikstof de huid waar de plek zich bevindt. Hierdoor wordt er een nieuwe huid aangemaakt en de pigmentvlek zal binnen 1 tot 2 ­weken volledig verdwijnen. Met deze methode heb ik al veel mooie resultaten behaald, en de behandeling is uitstekend geschikt voor grote en kleine pigmentvlekken.
  Voor de pigmentophopingen die wat meer verdeeld zijn over de huid en zich niet zozeer uiten in plekken, maar meer als heel kleine vlekjes op één gebied, is microneedling een mooie behandeling. Hierbij wordt door middel van fijne naaldjes de aanmaak van collageen en elastine weer ­gestimuleerd, waarbij ook de huid zich weer vernieuwt. Deze behandeling is vaak in een kuurverband nodig van 6 behandelingen.
  Dit is ook een fijne methode voor vrouwen die na hun zwangerschap last hebben van pigmentophopingen (‘zwangerschapsmasker’). De beste periode om pigmentvlekjes te behandelen is de winter, omdat de zon dan het minst sterk is en dus geen schade kan aanrichten tijdens de behandelingen.

  Heb je vragen over de behandelingen of wil je er meer over weten? Neem gerust contact met mij op. Ik kan je adviseren welke behandeling bij je past. Je bent ook altijd welkom in de praktijk voor een verblijvend intakegesprek.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply