Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Pak je leven weer op
  Rate this post

  In deze tijden is het heel normaal om te scheiden. Op dit moment eindigt in Nederland 1 op de 3 huwelijken in een scheiding. Als je niet meer van elkaar houdt of er hebben zich andere problemen voorgedaan, gaan mensen uit elkaar.

  Een scheiding kan gepaard gaan met veel frustraties en hevige emoties. Scheiden is voor alle betrokkenen een moeilijke periode en vooral voor de kinderen. Een scheiding kan grote psychosociale gevolgen hebben voor iedereen, zelfs met traumatische ervaringen waardoor lichamelijke klachten ontstaan, zoals hoofdpijn, slaapproblemen of hartkloppingen. Allerlei gevoelens spelen door je hoofd: boosheid, verdriet, machteloosheid, schuldgevoelens, eenzaamheid… Hoe moet je nu verder?
  Een psychosociaal therapeut kan je helpen. Tijdens een gratis intakegesprek kun je bij Agnes van der Ster je verhaal kwijt en kan Agnes inschatten of zij iets voor je kan betekenen. Besluit je om gebruik te maken van haar begeleiding, dan kan ze daarbij gebruik maken van verschillende methodieken, waaronder NLP, TA, Systemisch Werk en EMDR.

  NLP, TA en Systemisch werk
  Deze 3 methoden richten zich op de persoonlijke ontwikkeling en op de manier waarop je communiceert. Je krijgt ­inzicht in je belemmerende overtuigingen over bijvoorbeeld je ex, je kind(eren), familie en vriend(inn)en, en je ontdekt welke patronen je daarbij onbewust hanteert. Je kunt hierdoor leren omgaan met de grote veranderingen in de rol die je hebt in je je leven, wat betreft je ‘gezin’, ‘werk’ en ‘relaties’.

  EMDR
  Eyemovement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is een heel goede therapievorm om een nare ervaring mee te verwerken. Met EMDR ga je eenmalig terug naar die nare ervaring, inclusief de bijbehorende beelden, gedachten en gevoelens. EMDR is geen gummetje waarmee je de herinnering of het gebeurde kunt weghalen, maar het haalt wel de scherpte van de emotie ervan af. Het leert je de dingen weer in perspectief te zien.

  Agnes vindt het prettig om je te mogen begeleiden op je weg naar persoonlijk welbevinden. Jij als mens staat bij haar centraal. Zij kijkt met je naar de toekomst, want ook al zit je in een zware crisis in je leven, er is altijd iedereen een doel om naar te streven, zodat je na de scheiding je leven weer kunt oppakken.

  Haar coachstijl is open, warm en uitnodigend. Als coach vertelt zij jou niet hoe of wat je moet doen, maar zij stelt vragen, waardoor je je eigen antwoorden vindt en nieuwe mogelijkheden ziet. Zo kom je weer (terug) in je eigen kracht.

  Na een aantal gesprekken voel je je weer beter en kun je zelfverzekerd de draad weer oppakken!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply