Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Pak mondklachten aan als je ziek bent
  Rate this post

  Wist je dat een goede mondhygiëne bijdraagt aan je gezondheid? En dat uit onderzoek blijkt dat een slecht verzorgde mond invloed heeft op bepaalde ziekten? Nog een reden om regelmatig naar je mondhygiëniste te gaan!

  Je mondhygiëniste heeft kennis van en ervaring met ziekten als diabetes, hart- en vaataandoeningen en kanker. De behandeling van ziekten en medicijngebruik kunnen vervelende mondklachten veroorzaken. Je mondhygiëniste kan je adviseren hoe je deze mondklachten kunt voorkomen en ze behandelen.

  Niet elk ziektebeeld brengt direct of evenveel mondklachten met zich mee. Maar een aantal zien we wel vaak terugkomen:
  – Aften. Vaak ontstaan ‘blaasjes’ in de mond door een verminderde weerstand.

  – Droge mond. Door ziekte of medicatie kun je een droge mond krijgen. Hierdoor heb je meer kans op tandplak, gaatjes of tandvleesproblemen. Wij geven je een advies waarmee je dit gemakkelijk kunt voorkomen.

  – Heb je vaker last van een slechte adem of vieze smaak? Laat het dan eens controleren. Misschien is de oorzaak wel een tandvleesontsteking of bacteriën op je tong. In veel gevallen helpen wij je hier op een eenvoudige en pijnloze manier van af.

  – Bloedend tandvlees wordt veroorzaakt door tandplak en tandsteen door onvoldoende of onjuiste verzorging van je mond. Soms is er zelfs een ontsteking aan het tandvlees. Laat ons er eens naar kijken.

  Heb je vragen? Of wil je meer weten over het gezond houden van je mond? Bel of mail ons dan. Wij adviseren je graag!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply