Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Pannenkoeken, altijd een feestje!’
  Rate this post

  Rode wangetjes van de opwinding en glinsterende ogen. Hij zet elke dag een kruisje op de kalender en weet dat we straks weer gaan. Dit is voor hem hét hoogtepunt van de maand en de beloning voor elke dag zijn uiterste best doen. Ik had nooit gedacht dat dit beloningssysteem zou uitgroeien tot zo’n heerlijke middag quality time met mijn zoon. Want stiekem geniet ik er net zo van als hij.

  Ik denk dat we het ongeveer een jaar geleden ingevoerd hebben. Omdat Sam dol is op pannenkoeken, leek me een bezoekje aan Pannenkoe een goede beloning als het hem gelukt was om een maand lang ’s nachts droog te blijven. Hij was overdag al lang zindelijk, maar als hij ’s morgens wakker werd, was zijn bed regelmatig nat. Ik maakte een kalender voor hem waarop hij elke dag een kruisje mocht zetten als alles goed gegaan was. Ik denk dat hij die maand nog twee keer in bed heeft geplast, maar sindsdien bleef hij droog. Zijn beloning was dan ook dik verdiend en dat vierden we met een bezoekje aan Pannenkoe. Sam koos de kinderpannenkoek van de maand, want daar krijg je een leuke verrassing bij.
  Sam kwam zelf met het idee voor een nieuwe opdracht, want over een maand wilde hij wel weer naar Pannenkoe en dat moest hij natuurlijk wel verdienen. Dus bedacht ik elke maand iets nieuws: het speelgoed elke dag opruimen, de korstjes van zijn boterham opeten en meer van dat soort dingen die niet altijd vanzelf gingen. En elke maand lukte het hem om een bezoekje aan Pannenkoe te verdienen. En daarom zitten we vanmiddag weer hier in het gezellige pannenkoekrestaurant. Ik geniet van het lekkere eten en het opgewekte gebabbel van Sam. Hij heeft hele verhalen over school, de nieuwe woordjes die hij al kan schrijven en over zijn verjaardag die hij binnenkort mag vieren. Welke vriendjes zal hij kiezen en wat zullen ze gaan doen. Dat zijn belangrijke beslissingen als je 7 jaar wordt. Ineens krijg ik een goed idee. ‘Wat zou je ervan denken om je kinderfeestje hier te vieren Sam? Dan mag je zelf je pannenkoek bakken. Is dat niet leuk?!’ Sam is gelijk wildenthousiast en ziet het al helemaal voor zich. ‘Ja mam, dat is gaaf! Dan mag ik hier volgende maand dus twee keer naartoe. Een keer met mijn vriendjes en een keer met jou’, concludeert hij bijdehand. Lachend geef ik toe. Tuurlijk, ik wil deze heerlijke middagen met hem voor geen goud missen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply