Rate this post
 • Parket: De Vloer voor Voorgoed
  Rate this post

  Parketvloeren zijn tijdloos maar toch vol karakter. Ze zijn super duurzaam en een makkelijke manier om je woonkamer, slaapkamer of keuken een hele andere look te geven. Eigenlijk zijn het vloeren echt gemaakt om op te leven. Ideaal dus, als je huisdieren of kinderen hebt die wel honderd keer op een dag op je vloer lopen en spelen.

  Waarom een parketvloer?
  Parketvloeren hebben een hoop voordelen. Ze zijn bijvoorbeeld goed en makkelijk schoon te houden. Behalve dat je vloer zo extra duurzaam is, ziet deze er ook strak en stijlvol uit. Het is zeker een investering, maar wel eentje voor lange tijd. Over het algemeen gaat een houten vloer namelijk 10 tot 60 jaar mee. Verder is zo’n vloer prettig om overheen te lopen, zeker omdat deze in de meeste gevallen geschikt is voor vloerverwarming. Heerlijk warm onder de voeten, dus.

  Bij laminaat is de bovenste laag kunststof. Je kunt je voorstellen dat dit in de loop des tijds in kwaliteit achteruitgaat. Doordat parket volledig gemaakt is van hout, gaat het een stuk langer mee en blijft het langer mooi. Het is dan ook veel beter bestendigd tegen vocht. Doordat het dik is – gemiddeld 6 tot 15 mm – slijt het aanzienlijk minder snel dan laminaat. Door de verschillende legpatronen (bijvoorbeeld visgraat of mozaïek) en de verschillende kleuren en soorten hout, is parket erg divers en geschikt voor elk interieur. Omdat het materiaal organisch is, is geen enkele parketvloer hetzelfde.

  Onderhoud
  Voor het dagelijkse onderhoud van je parketvloer is weinig nodig. Eigenlijk is een microvezeldoek voldoende om het stof en vuil mee weg te halen. Door regelmatig met een verzorgende zeep over je vloer te gaan, stel je een grote onderhoudsbeurt uit. Kijk wel uit! Een goedkope zeep kan een vieze laag op je vloer achterlaten of deze juist doen uitdrogen. Periodiek jaar heeft je vloer een semi-grote onderhoudsbeurt nodig. Dit doe je door onderhoudsolie of -wax aan te brengen op de vloer. Even laten inwerken en je vloer kan weer maanden mee!

  Schuren & Verven
  Het kan zijn dat je na een tijdje uitgekeken bent op je vloer of dat hij er door de jaren heen niet meer zo mooi uitziet als voorheen. Misschien zijn er wat putjes of beschadigingen in gekomen. Je gebruikt een vloer natuurlijk dag in dag uit; het is dus niet gek dat er zo nu en dan een ongelukje mee gebeurt. Geen zorgen, je hoeft hem er niet helemaal uit te halen als dit gebeurt. Het mooie aan een parketvloer is dat er veel mee mogelijk is. Door de vloer op te schuren en er een nieuwe lik verf of (gekleurde) olie op aan te brengen, ziet de vloer er als nieuw uit. Zo kun je voor een andere houtkleur gaan of voor wit, grijs of zwart. Zo is er ook nog de keuzen tussen was of olie, waar de een je vloer mooi doet glanzen en de ander juist een wat matter effect geeft.

  DIY… of gewoon lekker niet
  Je kunt met een parketvloer natuurlijk zelf de handen uit de mouwen steken en om de vloer mooi te houden is dat tot op bepaalde hoogte wel nodig. Gelukkig zijn er altijd experts beschikbaar als je zelf niet zo’n klustalent bent. Zo kun je je vloer voor je laten leggen en ook is het mogelijk om je onderhoudsbeurten uit te besteden. Wil je nou meer weten over houten vloeren en wat er allemaal mogelijk is? Wees dan niet bang om hulp te zoeken bij een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is, zodat jij de beste keuze voor je vloer kan maken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply