Rate this post
 • Parkvilla: hét cultuurcentrum van de regio
  Rate this post

  Parkvilla laat kunst en cultuur beleven en is de aanbieder van boeiende filmhuisfilms, theatervoorstellingen en meer dan tachtig creatieve cursussen en workshops voor alle leeftijden onder leiding van professionele docenten. Ook verzorgt Parkvilla kunsteducatie voor scholen en is het mogelijk ruimtes te huren voor evenementen. Kortom een bruisende, culturele ontmoetingsplek in een prachtig, monumentaal pand.

  Events & exposities
  Schitterend gelegen in Park Rijnstroom te midden van eeuwenoude bomen ligt het sfeervolle Parkvilla. Parkvilla heeft vele ruimtes en unieke mogelijkheden voor feesten, bedrijfspresentaties, lezingen, workshops of besloten theater- en filmvoorstellingen. Parkvilla is in het bezit van een foyer met een warme ambiance. Regelmatig zijn hier mooie exposities te bewonderen van kunstenaars of fotoclubs. Tot eind augustus is er een expositie van Yvette Bavelaar, winnares van het tv-programma ‘Sterren op het doek’ en tevens docente bij Parkvilla.

  Zomerweken: gevarieerd programma
  De Zomerweken zorgen ervoor dat niemand zich hoeft te vervelen tijdens de vakantie. Parkvilla organiseert allerlei leuke creatieve workshops en zomercursussen voor elke leeftijd. Wat dacht je bijvoorbeeld van de minicursus Fotografie, Tape Art Voor jongeren, dansworkshops of de Fashion Design Summercamp (8+) waar de kids hun eigen kleding gaan ontwerpen en presenteren op de catwalk. Ook zijn er tal van leuke kinderfilms. In september staat er een compleet theaterprogramma klaar met bekende en minder bekende namen, zoals Sanne Wallis de Vries, Aaf Brandt Corstius, Tess Merlot Harry Sacksioni en Jan Rot.

  Films
  In de filmzaal, maar nu ook op het 8 meter brede doek in de theaterzaal, vertoont Parkvilla diverse films. Van bekroonde Oscarwinnaars tot innemende films voor de allerkleinsten, van biografie tot drama en van avontuur tot familiefilm. Een breed scala aan kwaliteitsfilms met interessante, actuele thema’s. Parkvilla laat een toenemend aanbod zien van cross-over films: films die zowel artistieke als commerciële waarde hebben.

  Erwin van Ligten Band | Jimi Hendrix Re Experience – 50th Anniversary Tour
  Jimi Hendrix wordt gezien als een van de meest toonaangevende gitaristen en performers van de twintigste eeuw. Op 18 september 2020 is het vijftig jaar geleden dat hij veel te jong zijn laatste adem uitblies. De Erwin van Ligten Band brengt daarom samen met een trits aan special guests een eerbetoon aan deze iconische muzikant met Eric Vaarzon Morel als special guest. Erwin van Ligten, een van Nederlands beste gitaristen, brengt met zijn geweldige band zeker geen doorsnee tribute of looka-like-show; hij vertolkt de nummers met zijn eigen sound en toch onmiskenbaar Hendrix. ‘Purple Haze’, ‘Hey Joe’, ‘Little Wing’, ze komen allemaal voorbij, aangevuld met achtergrondverhalen en historische foto- en filmbeelden. Een verrassend concert!

  Win
  Wij mogen twee kaarten weggeven voor dit theaterconcert van de Erwin van Ligten Band op zaterdag 11 september om 20.30 uur. Doe mee in de verloting en mail je adresgegevens naar winactie@foryoumedia.nl onder vermelding van ‘Erwin van Ligten Band’.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply