Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Parkvilla, hét cultuurcentrum van de regio
  Rate this post

  Parkvilla laat kunst en cultuur beleven en is de aanbieder van boeiende filmhuisfilms, theatervoorstellingen en meer dan tachtig creatieve cursussen en workshops voor alle leeftijden onder leiding van professionele docenten. Ook verzorgt Parkvilla kunsteducatie op scholen en in wijken. Het is tevens mogelijk om ruimtes te huren voor evenementen. Parkvilla is een bruisende, culturele ontmoetingsplek in een prachtig, monumentaal pand. Tijdens de feestdagen is Parkvilla extra sfeervol.

  Kersttheatervoorstellingen
  Van half tot eind december speelt Productiehuis Alphen (PA) de voorstelling ‘Bijna Kerst’. Het verhaal speelt zich af in het Wespennest, ooit een florerend warenhuis, dat nu op omvallen staat. De verkopers doen hun best, maar tegen de online concurrentie is niet op te boksen. Wie redt het warenhuis van de ondergang? Kijk op www.parkvilla.nl voor alle speeldata.

  Creatieve cursussen
  Met creativiteit doorbreek je vaste denkpatronen en kom je eerder tot nieuwe oplossingen. Daarnaast is creatief bezig zijn of dansen perfect om stress tegen te gaan. Parkvilla organiseert inspirerende cursussen en workshops op veel verschillende vlakken door bekwame docenten. In januari starten er weer nieuwe cursussen.

  Live Cinema | Opera en Ballet
  Parkvilla brengt nu ook live opera en ballet op het grote filmdoek vanuit het wereldberoemde Royal Opera House in Covent Garden in Londen! Tussen begin december en eind mei zijn drie opera’s en drie balletten te zien.
  Parkvilla start met dé kerstklassieker voor het hele gezin, ‘De Notenkraker’, gevolgd door ‘Tosca’ van Puccini, Shakespeare’s ‘Romeo & Juliet’, Verdi’s ‘Rigoletto’ en ‘La Traviata’, en ‘Het Zwanenmeer’ door The Royal Ballet, met muziek van Tsjaikovski. Alle operavoorstellingen zijn Nederlands ondertiteld.

  Rosa da Silva | Daar moet je heen
  Ze was een succesvol musicalactrice, maar toch wilde Rosa da Silva liever cabaret maken. In ‘Daar moet je heen’ neemt Rosa je mee naar 1995, het jaar dat ze als klein meisje meedeed aan de Mini-playbackshow van Henny Huisman. Rosa zingt, speelt en ergert zich mateloos. En dan nog het meeste aan zichzelf. In een hoog tempo wisselen het Portugese temperament en de Drentse nuchterheid elkaar af. Haar schurende personages zorgen voor plaatsvervangende schaamte en de eeuwige clichématige strijd tussen stad en provincie wordt akelig herkenbaar. Een voorstelling die je niet mag missen.

  WIN
  Wij mogen 2 kaarten weggeven voor deze cabaretvoorstelling van Rosa da Silva op zaterdag 12 februari om 20.30 uur. Doe mee in de verloting en mail je adresgegevens voor 15 januari 2022 naar info@parkvilla.nl onder vermelding van ‘Rosa da Silva’.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply