Rate this post
 • Pasklare oplossingen?
  Rate this post

  Tegenwoordig lijkt het erop dat iedereen instant oplossingen wenst voor problemen: gemakkelijk en snel.

  Het geven van borstvoeding vraagt een bepaalde mate van zelfvertrouwen en zelfredzaamheid. Die eigenschappen zijn wat weggezakt, en dat komt misschien wel doordat gedacht wordt dat alle moeders en baby’s gelijk zijn en passen binnen bepaalde standaarden. De realiteit is anders: elk moeder-kindkoppel is uniek. Daardoor zijn pasklare, instant oplossingen niet altijd voorhanden.
  Veel kersverse ouderparen haken vroegtijdig af als het gaat om borstvoeding, onder andere door onzekerheid over de hoeveelheid voeding. In mijn praktijk zie ik dat men bij problemen rond borstvoeding – in de kraamweek of later – verwacht dat een lactatiekundige in no-time het probleem de wereld uit kan helpen. Het unieke van elk moeder-/kindkoppel wordt o.a. bepaald door zwangerschapsduur, soort bevalling en wel of geen geboortetrauma’s; die omstandigheden hebben invloed op de start van borstvoeding. Dan hebben we het nog niet over verschillende soorten en maten borsten en tepels: iedere baby kan wennen aan de tepels van zijn moeder, maar dat kan soms even duren.
  Dan hebben we het ook niet over verschil in erfelijke aanleg qua opslagcapaciteit, hormonen en hormoonreceptoren, waardoor bij de ene moeder de productie veel gemakkelijker op gang komt dan bij de andere. Pasklare instantoplossingen passen daarom niet in elke situatie.
  Vraag als moeder hulp aan de MolkFaam als je tegen problemen bij borstvoeding of het omgaan met je baby aanloopt!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply